Back to All Events

Global Green New Deal: Hvilken rolle skal Norge spille i forhold til global klimarettferdighet?

  • Adresse og sted: Chateau Neuf (Lillesalen) 15 Slemdalsveien Oslo, Oslo, 0369 Norway (map)

Sted: Chateau Neuf

Arrangement av BIEN Norge

Varighet: 3 t

I sin rapport oppfordrer Equal Right til en Global Green New Deal. Innholdet i rapporten er et omfattende forslag på løsning av verdens store spørsmål om hvordan vi kan sikre at vår respons på klimakrisen og klimarettferdighet kan gå hånd i hånd. 

BIEN Norge skal i samarbeid med Equal Right avholde et seminar på Chateau Neuf den 6. mars 2024. Her vil vi lansere Equal Rights forslag om en Global Green New Deal, som inkluderer opprettelsen av et klimafond med `cap and share`, hvor en del av pengene skal gå til grunninntekt til verdens fattige og til generell utvikling. Seminaret skal foregå på engelsk.

Utgangspunktet for samarbeidet er kampanjen den engelske organisasjonen Equal Right har initiert basert på rapporten “Climate Justice Without Borders: Cap and share as a mitigation and climate finance solution”, hvor de oppfordrer til en Global Green New Deal. Rapporten skisserer hvordan vi kan sikre at vår respons på klimakrisen og klimarettferdighet kan gå hånd i hånd.

‘Cap and Share’ er et innovativt klimarettssystem som vil begrense bruken av fossilt brensel og få store forurensere til å betale og omfordele penger til mennesker og lokalsamfunn over hele verden. Mer informasjon er tilgjengelig her. Du kan også se Equal Rights nye videoer som forklarer Cap and Share og hvordan det kan støtte Tap og skade fondet.  

Cap and Share, FEASTA’s Climate Group promotes Cap and Share 



PROGRAM

Sted: Chateau Neuf – Lillesalen

Dato: 6. mars 2024

Ordstyrer: Andrew Kroglund

13.00 – 13.15 Lokale åpnes – kaffe, snacks

13.15 – 14.30 Global New Green Deal

Velkomst av Anja Askeland – BIEN Norge

Laura Bannister og Sidney Chisi fra Equal Rights introduserer cap and share, som en ny tilnærming til utfasing av oljeproduksjon og klimafinansiering

Kommentarer fra Kathrine Sund-Henriksen (generalsekretør i ForUM) og Kalle Moene (Økonomisk institutt), samt spørsmål fra salen. 

14.30 – 14.45 Kort pause

14.45 – 16.00 Norge, klimaet og det globale sør

Kalle Moene – Økonomisk institutt

Håvard Mokleiv Nygård – Norad

Brynjar Sagatun Nilsen – Redd Barna

Laura Bannister og Kalle Moene avrunder seminaret



For videre informasjon: A GLOBAL GREEN NEW DEAL


For mer info / program: https://biennorge.no/global-green-new-deal/

Earlier Event: March 2
Rebel Beer Fest 2024 — rebel.no
Later Event: March 7
Holmenkollen Skifestival 2024