Back to All Events

Oslo Jazz Festival 2023


  • Hvor: Diverse steder i Oslo 35 Karl Johans gate Oslo, Oslo, 0162 Norway (map)

Årets program brer seg vidt innenfor jazzens mangfoldige musikkuttrykk. Musikere fra mer enn 15 forskjellige land skal fylle jazzhovedstaden med den feteste, fineste, flotteste og finurligste musikken vi vet om fra søndag 13. til og med lørdag 19. august.

Søndag 13. august åpner Jan Garbarek den trettiåttende Oslo Jazzfestival. Vi gleder oss til å ønske dere velkommen til 70+ konserter og et sideprogram med samtaler, jazzfilm, friluftskonsert og mer!

Fullt program og billetter finner du her: www/oslojazz.no/program eller her ved å scrolle nedover i programmet nedenfor:

PROGRAM


OM OSLO JAZZFESTIVAL

Jazzmusikken er både tradisjonsbærende og nyskapende. Vår programmering reflekterer over dette ved å ivareta tradisjonen og arbeide for utviklingen av jazzen som kunstform. Siden oppstarten i 1986 har OJF vokst til å bli en av Europas viktigste jazzfestivaler. Over tid har festivalen i økende grad påtatt seg et kulturelt- og samfunnsansvar som går utenpå festivalens kjernedrift som konsertarrangør.

Siden starten i 1986 har festivalen bydd på utallige musikalske opplevelser i særklasse til Oslos musikkelskende publikum. Festivalen har hatt legender som Tony Bennett, Jan Garbarek, Cab Calloway, Charles Lloyd og Paul Bley på programmet, samtidig som festivalen har bidratt til å løfte frem unge talenter som er i ferd med å bygge seg en solid karriere. Eksempler på sistnevnte er Ellen Andrea Wang, Anja Lauvdal, Daniela Reyes, Kristoffer Kompen og bandene Juno og Kongle Trio. 

I tillegg til ordinære konserter, arrangerer Oslo Jazzfestival konserter for aktivitetsskolene i Oslo. Festivalen sender artister til både seniorsentre og fengsel for å tilby jazzopplevelser til de som ikke har anledning til å delta på festivalen i Oslo sentrum. Festivalen har vært sertifisert Miljøfyrtårn siden 2018 og arbeider aktivt for økt mangfold og kjønnsbalanse i musikkfeltet.

Festivalen har en bred satsing på barn og unge med Oslojazz Ung-workshop for de yngste (6-16) og det Talent Norge-støttede talentprogrammet Oslojazz Talent for musikere på universitets- og høyskolenivå.

Frivilligheten har siden oppstart vært et sentralt element i gjennomføringen av festivalen, noe organisasjonen fortsatt dyrker den dag i dag.

Kontaktinfo:

Generelle henvendelser og booking:

info@oslojazz.no / Tlf: 22 42 91 20

Organisasjon

Administrasjon:

  • Øyvind Larsen – Festivalsjef: oyvind@oslojazz.no / 93033109

  • Emilie Hafskjold Thoresen – Festivalprodusent: emilie@oslojazz.no / 47610474

  • Lisa Løebekken - Markeds- og kommunikasjonsansvarlig: lisa@oslojazz.no / 45877022

Earlier Event: August 4
Gamlebyen Gatefestival
Later Event: September 29
Margretedagene