Back to All Events

Tons of Rock


  • Adresse og sted: Tons of Rock på Ekebergsletta Ekebergsletta OSLO NORWAY (map)

TONS OF ROCK PÅ EKEBERGSLETTA

Tons of Rock har på 8 år blitt Norges største festival og det store, årlige samlingspunktet for alle rocke- og metalfans i Norge. Med over 80.000 besøkende i 2022, og med årets slipp er Tons of Rock blitt Norges aller største musikkfestival.

Tons of Rock arrangeres på idylliske Ekebergsletta, høyt over Oslo. Med sin unike beliggenhet er du kun en kort gåtur fra Oslo sentrum. Det blir satt opp egen direkte skyttelbuss fra jernbanetorget og opp til festivalen, du kan ta trikk 19 eller 13 fra Oslo sentrum, gå fra gamlebyen (15-20 minutter) eller ta buss og trikk til Sportsplassen og gå gjennom Skulturparken.

TONS OF ROCK UTVIDER TIL FIRE DAGER ⚡ GUNS N' ROSES HEADLINER

Onsdag 21. juni spiller legendene i Guns N' Roses på Tons of Rock. Vi gleder oss enormt til å oppleve et av verdens største band gjennom tidene på Ekebergsletta.

Samme dag kan du oppleve suverene artister som Generation Sex med Billy Idol og Sex Pistols-medlemmer, Skid Row, Airbourne og mye mer. Verdens beste Black Debbath åpner så klart ballet onsdag 21. juni kl. 13.
Be there!
Punkens gudfar Iggy Pop kommer. Det samme gjør helter som Volbeat, V.V. (Ville Valo fra H.I.M.) og Puscifer (Maynard James Keenan fra TOOL). Vi prater fire massive rockedager fra Norges største festival. 

PROGRAM

ONSDAG 21.06

BLACK DEBBATH - 13:30-14:20 - Scream Stage

Tons of Rock's husband Black Debbath har spilt hvert år siden festivalen startet, og er selvsagt også klare for Tons of Rock 2023! Bandet har med sine siste fire knallskiver seilet opp som et av våre beste og mest populære hardrockband.

Siste album Age of Kørka ble gitt ut i september 2022, og vi kan nesten ikke vente med å høre både nytt og gammelt fra verdens beste Black Debbath. Selvfølgelig blir det fantastisk å igjen høre Tons of Rock buldre over Sletta!


Dead Poet Society - 13:45 -14:30 pmMoonlight Stage

Dead Poet Society ble dannet ved Berklee College i 2013 og spiller musikk som både er sjangerdefinerende og trosser grenser. Det musikalske landskapet spenner fra tunge riffdrevne sanger til fantastisk vakre ballader. Signaturlyden er skapt av urolige og hissige gitarer og den ekstraordinære vokalen til frontmann Jack Underkofler.

Med millioner av streams, en rekke singler på listene og en voksende fanbase har bandet blitt en stigende stjerne på rockehimmelen. Bandet har turnert med kjente navn som Badflower, Biffy Clyro, Highly Suspect og BRKN Love.

Dette er en intens live-akt du ikke kan gå glipp av!


SATOR 14:35-15:20 Vampire Stage

Det svenske rockebandet Sator kommer til Tons of Rock på onsdag 21. juni for å sette fingeren på rockepulsen og feire 30 år som band! Bandet ble dannet i 1981, og er nærmest å anse for å være en institusjon i det svenske hardrocklandskapet.


Spiritworld - 15:00-15:40 Moonlight Stage

“Think Slayer and Pantera getting into a bar fight while gunslingers battle demonic entities amidst tomahawk like riffs”.

Las Vegas bandet leverer en herlig kombinasjon av metalcore, thrash og hardcore i skjønn forening. Hør bare på det siste eposet DEATHWESTERN som til tider er som snytt ut av venstre nesebor til Slayer med massive tunge riff, western-estetikk, hardcore intensitet, 80s thrash og old school death. Dette låter som en frisk godt plantet knyttneve i trynet. Spiritworld kommer til å sette standarden på onsdagen!


Airbourne - 15:35 -16:25 Scream Stage

Ready to rock! Når du trenger en solid dose hardrock i sola er Airbourne det perfekte valget. Seks studioalbum inn i karrieren låter australienserne fortsatt like høyt og infernalsk på både album og scenen. Vi prater høyoktan rock som er perfekt som en tidlig oppvarming før Axl og co kommer på scenen. Mye mer enn en AC/DC-kopi, Airbourne har helt siden 2001 risset inn sin egen stjerne i rockehimmelen. Som vi gleder oss til å høre massive klassikere som Runnin´Wild og Breakin´ Outta Hell på sletta en sommerdag.


Håvard Bråthen - 15:50 Barcade

NRK-profil Tarjei Strøm skal på åpningsdagen intervjue serieskaper Håvard Bråten, som står bak NRK-serien Helvete.


Smash Into Pieces 16:15-17:00 Moonlight Stage

Med 7 studioalbum i katalogen og en halv milliard streams verden over, har svenske Smash Into Pieces utviklet seg til et av skandinavias raskest voksende alternative rockeband. Siden deres tredje studioalbum Rise And Shine har bandet skapt sitt helt eget unike merke. Deres mystiske leder og superhelt-trommeslager ‘APOC’ har blitt kjennetegnet for bandet, maskert i en futuristisk hjelm som lyser opp scenen.

Ikke bare anerkjent for sitt futuristiske og apokalyptiske bilde, men også for deres opprettelse av den filmatiske miniserien "ARCADIA WORLD", som spilles ut inne i en parallell virtuell virkelighet. Dette kombinert med deres arenaambisiøse refrenger og mystiske liveshow er det som gjør Smash Into Pieces til et unikt konsept.


At the Gates 16:40-17:30 Vampire Stage

Vi sier bra Slaughter Of The Soul! De svenske mesterne er selve lyden av the classic Gothenburg sound og leverte flere banebrytende album på 90-tallet inkludert klassikeren Slaughter Of The Soul i 1995. Bandet var endelig tilbake med comeback-albumet At War With Reality i 2014, og har siden levert en rekke sterke album. Vi prater melodisk death metal av beste sorten med en utsøkt teknisk finesse!


Johan Golden - 17:10 Barcade

Johan Golden er en norsk komiker, musiker og programleder i radio og fjernsyn. Han er best kjent som fast paneldeltager i Nytt på nytt på NRK.


Generation Sex - 17:45-18:45 Scream Stage

Legendariske Generation X og Sex Pistols er to av de definerende bandene innenfor den første bølgen av klassisk britisk punk. I 1977 kom både klassikeren Never Mind The Bollocks Here´s The Sex Pistols og debuten Generation X.

Generation Sex med Billy Idol og Tony James fra Generation X og Steve Jones og Paul Cook fra the Sex Pistols skal spille for aller første gang i Norge med et sett fullstappet av punk-klassikere. Det blir magisk å høre Dancing with myself på Ekebergsletta med en frenetisk Billy Idol på vokal.


Carpenter Brut - 17:50 -18:40 Moonlight Stage

Vi er svært stolte av å presentere Carpenter Brut til Tons of Rock. Carpenter Brut hyller post-hippiekulturen, tonesatt av elektro og metal, for å gi oss et unikt, kraftfullt og vilt 80-talls inspirert sound.  Siden de sist spilte for en utsolgt Vulkan Arena (10/10 i Musikknyheter) har bandet vokst enormt. Konserten på Tons of Rock blir deres største show noensinne i Norge og deres eneste konsert i Norge i 2023. 

Carpenter Brut tar over spotten til Sleep Token som dessverre har medelt at de må droppe sin planlagte konsert på Tons of Rock på grunn av logistiske utfordringer. Det gledelige er at Sleep Token har bekreftet at de kommer til Tons of Rock i 2024!


Skid Row 19:00-20:00 Vampire Stage

Hviken perfekt oppvarming det blir å oppleve selveste Skid Row på Ekebergsletta. Bandet fra New Jersey har siden 1989 vært en av fanebærerne for energisk pop-metal. Vi gleder oss enormt til å høre massive hits som “18 and Life” og “Youth Gone Wild” fra debuten Skid Row fra 1989 og låter fra klassikeren Slave to the Grind fra 1991. Album som en hel generasjon har vokst opp med. Bandet overrasket kritikere og fans med å gi ut albumet “The Gang´s All Here” i 2022, et album som hinter mot gamle storheter.


Municipal Waste - 19:15-20:05 Moonlight Stage

Vintage 80's thrash crossover fra Richmond, Virginia! Bandet leverer alltid som en knyttneve live med klassisk punk-estetikk og aggressiv thrash i skjønn forening. Album som Hazardous Mutation fra 2005 og The Art Of Partying fra 2007 er å regne som klassikere innen thrash crossover sjangeren; aggressivt og energisk. Som en herlig miks av Anthrax, tidlig punk-hardcore og hint av Suicidal Tendencies. Befriende, heftig og energisk. Let´s party!


Guns N' Roses - 20:00-23:00 Scream Stage

Vi er stolte av å få det legendariske og verdensomspennende rockefenomenet Guns N’ Roses på Tons of Rock i 2023! Som et av USAs mest historiske og innflytelsesrike rockeband gjennom tidene, kan ingenting måle seg med denne opplevelsen.

 Etter å ha solgt over 100 millioner plater over hele verden, er Guns N’ Roses en av de mest solgte aktene i historien. Med to nr. 1-album og fire topp 5-album på Billboard-listene, ble bandet innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame i 2012 og er vinnere av både AMA’s, Billboard og MTV Awards.

 Opplev et episk live-show med velkjente sanger som Sweet Child O’ Mine, Paradise City og November Rain!



TORSDAG 22.06

VOLBEAT - NIGHTWISH 

BEHEMOTH - CLUTCH  - POWERWOLF

ASKING ALEXANDRIA – AVATAR – FEVER 333

THE GOOD THE BAD AND THE ZUGLY - HALESTORM

MAYHEM – SOULFLY – STORM – VOIVOD

FREDAG 23.06

GHOST  - PANTERA

ARCHITECTS -  GOJIRA  - TNT  

V.V. - AUDREY HORNE – BRENN. – THE BRONX - DEATH BY UNGA BUNGA

NAPALM DEATH - SPIRITBOX – VREID – WITCH CLUB SATAN


LØRDAG 24.06

IGGY POP - KVELERTAK  

WARDRUNA - IN FLAMES - PUSCIFER

AURA NOIR – BURY TOMORROW – CANDLEMASS – THE DOGS

HAMMERFALL – HONNINGBARNA – MCC – STAGE DOLLS 


Hvordan kommer jeg meg til Tons of Rock på Ekebergsletta?

  • Direktebuss til festivalen

  • Sykle, gå eller el-sparkesykkel

  • Trikk 13, 19

  • Buss 74, 23, 34

Vi anbefaler alle å ta DIREKTEBUSS til festivalen. Det blir i år enda enklere å komme seg til Ekebergsletta! Ruter setter opp direktebuss fra Jernbanetorget som går direkte til festivalen. Bussen vil være merket Tons of Rock, og går jevnlig fra Jernbanetorget mellom kl.11-20. Du trenger kun å kjøpe vanlig Ruterbillett før påstigning.

Om det oppstår kø finnes det flere gode alternativer opp til Ekebergsletta.

Sykkel/gå/el-sparkesykkel:

For dere som er glad i å sykle vil vi legge til rette med egen sykkelparkering i tilknytning til festivalområdet. Det tar ca 20 minutter å sykle fra Jernbanetorget og opp til festivalområdet.

Ekebergsletta ligger nær Oslo sentrum og det er en flott gåtur opp til festivalen. Fra Jernbanetorget tar det ca 45 minutter å gå opp til festivalområdet.

Det vil også være mulig å benytte seg av el-sparkesykkel opp til festivalområdet. Vi samarbeider med ulike operatører og selskapet vil selv frakte sparkesyklene ned til sentrum.

*NB: Det vil bli satt opp egne parkeringssoner, og det vil IKKE være mulig å parkere utenfor disse sonene. Det kan være lurt å sjekke opp hvor disse parkeringssonene er, før du begynner reisen din.

Trikk og buss:

Trikk 13 og 19 går rett opp til Ekeberg. Påstigning trikk 13 er i Dronningens gate (Plattform T). Påstigning trikk 19 er fra Jernbanetorget (Plattform B). Avstigning “Sportsplassen” og deretter gå ca.10 minutter til festivalområdet.

Buss 74 går rett opp til Ekeberg. Påstigning Jernbanetorget. Avstigning “Sportsplassen”, og deretter gå ca.10 minutter til festivalområdet.

*NB: Denne går vanligvis over Ekebergsletta, men kjører omkjøring pga. Tons of Rock festivalen. Derfor blir Sportsplassen nærmeste stoppested.

Buss 23 fra Lysaker til Simensbråten stopper 5-10 minutter fra festivalområdet. Bussen går ikke innom Oslo Sentrum, men passer for de som ønsker å gå på langs ring 3. Bussen følger ordinære rutetider og driftes av ruter.

Buss 34 går gjennom sentrum (Storgata, Jernbanetorget) og rett til Ekeberg. Avstigning “Simensbråten” og deretter gå ca.5-10 minutter til festivalområdet. Dette er normalt en veldig travel rute, og er ikke anbefalt rute til Tons of Rock.

Hvordan kommer jeg med hjem?

Vi anbefaler alle å ta vår direktebuss som går rett ned til Jernbanetorget. Du kjøper kun en ordinær Ruter-billett ved påstigning for å ta denne bussen.

Bussene vil starte å gå ca 20.00 ved utgangen, og går kontinuerlig frem til alle gjester har kommet seg ned til sentrum.

Vi anbefaler ikke å kjøre el-sparkesykkel på vei hjem fra festivalen, men heller sykle eller gå. Dersom du går fra Ekebergsletta etter konsertslutt anbefaler vi å gå via Valhallveien som tar deg ned til Dyvekes vei. Vi fraråder å følge Ekebergveien hvor skyttelbussene kjører.

Trikk 13, 19 og buss 74 går fra stoppestedet “Sportsplassen” og går gjennom sentrum på vei ned fra Ekebergsletta. “Sportsplassen” ligger ca. 10 minutter gange fra festivalområdet.

Buss 23 går fra stoppestedet Simensbråten til Lysaker. Bussen kjører ikke innom Oslo Sentrum, men passer for de som ønsker å gå av bussen langs ring 3.

Buss 34 går også fra stoppestedet Simensbråten og går gjennom sentrum.

Vi prater fire massive rockedager fra Norges største festival.