Back to All Events

Konsert i Gamle Aker kirke med Ingeborg Dalheim, sopran, sammen med OSLO CIRCL

Konsert i Gamle Aker kirke, Oslo, 8. november kl. 19.00 - 20.30.

Ingeborg Dalheim, sopran, sammen med OSLO CIRCLES:

• Astrid Kirschner, barokkfiolin 
• Maria Ines Zanovello, barokkfiolin 
• Gunnar Hauge, barokkcello 
• Thor-Harald Johnsen, teorbe/barokkgitar 
• Mariangiola Martello, orgelpositiv/cembalo

Musikk av Claudio Monteverdi, Andrea Falconieri, Johann Hieronymus Kapsberger, Biagio Marini, Dario Castello og Marco Uccellini.

Claudio Monteverdi, også kalt Il Divino Claudio, regnes som en av pionérene innen operaensjangeren. I overgangen mellom renessansen og barokken, beskiver den følelsesladde musikken hans menneskelig lidenskap på en måte som ingen før ham har klart. Da Monteverdi som førtiåring komponerte sin første opera, L’Orfeo, hadde han allerede skrevet fem bøker med madrigaler. I disse verkene fant han rom til å dyrke frem sin eksperimentelle og banebrytende stil. Monteverdi arbeidet flere år for hertugen i Mantova, før han senere ble kapellmester i Markuskatedralen i Venezia. Der samarbeidet han blant annet med fiolinisten og komponisten Dario Castello, som selv skrev svært fantasifulle og virtuose sonater ‘in Stil moderno’. Andre samtidige musikere som Marco Uccellini og Biagio Marini ble også viktige, nyskapende komponistene for fiolinen, mens den på 1600-tallet enda var et relativt ungt instrument. Luttisten Andrea Falconieri virket i en annen av datidens musikkmetropoler, Napoli, som den gang lå under spansk herredømme. Hans særegne og fengende musikk viser tydelige trekk fra både Spania og Italia.

Det kritikerroste barokkensemblet Oslo Circles har siden oppstarten i 2015 spilt seg inn i hjertene til sitt hjemmepublikum, og har gjestet internasjonale festivaler som Froville festival (Frankrike), Baroque & Beyond (Sverige), Spazio & Musica (Italia), Wunderkammer (Italia) og Varazdin Baroque Nights (Kroatia), hvor gruppen også vant prisen for beste musikalske interpretasjon i september 2019. Oslo Circles har samarbeidet med solister som Marianne Beate Kielland (mezzosopran), David Hansen (kontratenor), Halvor F. Melien (bassbaryton), Berit Nordbakken Solset (sopran) og Anders Baasmo Christiansen (skuespiller) - for å nevne noen. Oslo Circles spilte inn sin første CD for SIMAX, One Charming Night, sammen med kontratenoren David Hansen, med arier og teatermusikk av Henry Purcell. Pressen ga den terningskast 6, og kalte innspillingen ‘helt praktfull’, musikerne ‘strålende oppfinnsomme’ og mente ‘kort sagt, er dette en av de mest renspikket festlige innspillingene jeg har hørt i årevis.’ (Martin Anderson, klassiskmusikk.com). Den tyske radiokanalen Bayern 4 Klassisk sier i sin anmeldelse av CDen: ‘virkelig magisk’ – ‘gnistene spruter’.

ingeborg dalheimunnamed.jpg

Ingeborg Dalheim studerte på Norges Musikkhøgskole i Oslo, og har gjort barokkmusikken til en av sine spesialfelt. Siden 2004 har hun vært medlem av det franske ensemblet Les Arts Florissants under William Christies ledelse, og hun opptrer jevnlig med det sveitsiske tidligmusikkorkesteret Hespèrion XXI som dirigeres av spanjolen Jordi Savall. Hun har også vært medlem av Det Norske Solistkor siden 2007, er hyppig solist med bl.a. Barokkanerne og underviser dessuten i sang på Vinstra vgs. i Oppland.

Informasjon angående smittevern: 
Oslo Circles følger nøye med retningslinjene fra Folkehelseinstituttet knyttet til COVID-19, for å sikre alle publikummere en trygg og god konsertopplevelse. Vi har redusert kapasiteten til 100 gjester, og det er tilrettelagt for å holde god avstand i kirkerommet. I henhold til FHIs bestemmelser vil det føres liste over alle som deltar på konserten. Denne vil makuleres etter 10 døgn. I tillegg vil håndsprit være tilgjengelig for alle. Vi anbefaler alle å kjøpe billett på forhånd, samt å møte i god tid for å unngå trengsel i forbindelse med innslipp.

Konserten er en del av 1685-barokkserien og er støttet av Norsk Kulturråd og Oslo kommune.

Billetter kan kjøpes på:
https://circles.hoopla.no/sales/1231121979

Mer info: https://www.oslocircles.com/

---------

PROGRAM:

Giovanni Legrenzi: La Benaglia

Claudio Monteverdi: O quam pulchra es

Tarquinio Merula: Balletto detto Gennaro

Claudio Monteverdi: Exulta figlia Sion

Claudio Monteverdi: Lasciatemi morire

Dario Castello: Sonata seconda

Johann Hieronymus Kapsberger: Canario

Claudio Monteverdi: Quel sguardo sdengosetto

Biagio Marini: Romanesca

Claudio Monteverdi: Eri gia tutta mia

Andrea Falconieri : Passacalle

Claudio Monteverdi: E et pur dunque vero

Earlier Event: October 3
Claudia Scott - Konsert - Røverstaden
Later Event: September 17
OSLO KULTURNATT 2021