Back to All Events

I sporene etter Serial: Historiefortellende podkast


  • Sentralen Øvre Slottsgate 3, Oslo, Norway (map)

KURSNYHET! Podkasten Serial fanget en hel verden med sin fortelling. Men hva skal til for å fange lytterne slik Serial gjorde? Hvordan bygger du opp en spennende historie? Hvordan får du folk til å snakke? Det skal du lære av blant annet Marit Higraff fra NRK og Neil McCarthy fra BBC som har laget den populære podkasten Death in Ice Valley. 

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Da den undersøkende journalisten Marit Higraff (NRK) og dokumentarskaperen Neil McCarthy (BBC) lagde podkasten, jobbet de helt spesifikt med hvordan de skulle holde lytteren engasjert i en sak som er både gammel, men også grundig dekket av NRK allerede.

47573156_2293843347512183_6349105220005396480_n.jpg


På kurset lærer du også av Sindre Leganger. Han har laget og vært involvert i flere av de beste historiefortellende podkastene i Norge som Uløst, Skuddene på Toftøy og Hele historien: Drapet på Benjamin Hermansen. Han jobber svært målrettet for å få intervjuobjektene til å fortelle historiene på måter som skaper bilder i hodet på oss som lytter. 

Og, kanskje viktigst av alt: Du får selv prøve deg på å gjøre innspilling! Det betyr at du kan komme hjem med en start på din nye historiefortellende podkast.

DU LÆRER:
Alt du trenger for å kunne starte din egen undersøkende podkast. Alt fra det tekniske, til det praktiske og til hvordan innholdet skal bli best mulig.

PASSER FOR:
Alle som vurderer å lage podkast. 
I dette kurset vil vi fokusere litt mer på historiefortellende podkaster. Det er et eget kurs i prate-podkast (Lær å lage podkast som virker). Programmet er ikke overlappende, så kom gjerne på begge.