Back to All Events

Gratis Konsert: Norges Ungdomskor i Oslo Domkirke

  • Oslo domkirke 0154 Oslo, Norway (map)

Norges Ungdomskor kommer 5.august til Oslo med sin tradisjonelle konsert i Oslo domkirke. Dette etter en to uker lang reise via Stockholm, Tallinn og Østfold, hvor vi får god tid til å dykke dypt i repertoaret som presenteres denne kvelden. Tradisjonen tro er det fri inngang til konserten. 

Velkommen til en stemningsfull konsert med klassisk, nasjonalromantisk repertoar, folkemusikk og moderne korverk!


Om koret:

Norges Ungdomskor har siden 1987 vært Ung i Kor sitt prosjekt for unge talentfulle sangere i Norge, og samler hvert år sangere mellom 16 og 26 år. Norges Ungdomskor har som hovedmål å utvikle talentfulle korsangere fra hele landet ved hjelp av dyktige dirigenter og et inspirerende og utfordrende repertoar. Det skal også gi sangerne gode musikalske og sosiale opplevelser, på et høyt musikalsk nivå.

Koret har deltatt på mange festivaler i både innland og utland, og vunnet flere internasjonale korkonkurranser. Norges Ungdomskor ble startet av Carl Høgseth og Joar Rørmark som dirigerte fram til 2004. Etter det har dirigentrollen gått på omgang, og koret har sunget med de fleste av landets fremste dirigenter. 

36686742_1992657840768722_173243299795042304_n.jpg


Om dirigenten:

Yuval Weinberg (1990, Israel) er i 2017 og 2018 musikalsk leder for Norges Ungdomskor. Han ble våren 2016 ferdig med en mastergrad i kordireksjon fra Norges Musikkhøgskole, og har fra tidligere en bachelorgrad fra musikkhøgskolen Hanns Eisler i Berlin.

Siden 2014 har Weinberg vært stipendiat hos "Dirigentenforum" i Tyskland. Som en del av dette programmet, i tillegg til andre mesterklasser og prosjekt, har han jobbet med flere profesjonelle kor, som Berlins radiokor, det svenske radiokoret, MDR radiokor, NDR radiokor og det tyske Operakoret i Berlin. Weinberg blir med jevne mellomrom invitert til å dirigere flere andre profesjonelle kor, som Det Norske solistkor, det Bavarianske radiokoret og Berlins filharmoniske kor.

Weinberg har tatt i mot flere priser som dirigent, inkludert prisen som juryens utvalgte under den 7. internasjonale konkurransen for unge kordirigenter i St. Petersburg (2013) og førstepremien under den 6. internasjonale kordireksjons-konkurransen Towards Polyphony i Wroclaw, Polen (2014).

Vel møtt!