Back to All Events

Goliat / Vega Scene

Vi har alle våre kriger. Våre kamper. Våre myter. Om oss selv. Om andre. Om hverandre. Noen ganger er de det eneste som holder oss sammen.

I Goliat undersøker Maria Tryti Vennerød myten om David og Goliat i vår tid. I hennes versjonen er de to brødre i en moderne familie. Moren deres Borgny fyller 50 år og er høygravid. Når hun inviterer til bursdagsfeiring settes familiens fundament i bevegelse og en gammel familiefortelling slår sprekker.

Myten om det lille mennesket som vinner over overmakten er en av de mest velkjente i vestlig kultur. Tryti Vennerøds versjon balanserer mesterlig mellom det absurde og realistiske, og får oss til å se ujevne styrkeforhold i ett nytt perspektiv.

Goliat er satt i en tid hvor vi konstant dikter oss selv og blir diktet av andre. I denne forestillingen demonstreres mytenes lunefulle krefter – samlende, og potensielt dødelig på samme tid. Med poetisk kraft undersøker Maria Tryti Vennerød hvilken rolle myter har for vår selvforståelse, og de store spørsmål om rettferdighet og skyld revideres.

Goliat er første stykke ut på Vega Scene, og er en del av Bergman Studio, Dramaten i Stockholm sin store satsing på ny dramatikk. Stykket gis ut som bok på Gloria Forlag høsten 2018.

Skuespillere: Kai Remlov, Herman Bernhoft, Line Heie Hallem, Hege Aga Edelsteen

Manus: Maria Tryti Vennerød
Regi: Katinka Rydin Berge
Scenografi/kostyme: Even Børsum
Lysdesign: Kristin Bredal
Parykk/Mask: Julia Wilde
Foto: Birgit Solhaug

45509183_1869000159832710_4301602792839053312_n.jpg
Later Event: December 7
Dumdum Boys x3 // Rockefeller