Back to All Events

Oslo World: ISÁK & Benin International Musical


  • BLÅ Brenneriveien 9C, 0182 Oslo, Norway (map)


21.00: Dørene åpner
22.00: ISÁK
23.15: Benin International Musical

Det har vært et begivenhetsrikt år for ISÁK, en av de mest lovende elektropop-gruppene i Norge. Det har det også vært for Benin International Musical, som i regi av Radio France spiller musikk som stammer fra det vestafrikanske kongeriket Dahomey, på scener over hele verden. På BLÅ møtes de to fremadstormende bandene, med bakgrunn i helt forskjellige deler av verden, på samme scene. 


ISÁK er resultatet av møtet mellom vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, elektronika-produsent Daniel Eriksen (Alan Walker, The Wombats) og trommeslageren Aleksander Kostopoulos (Mari Boine, Moddi, Adjagas, Pil & Bue). Etterspørselen etter bandet har eksplodert det siste året. De er blitt beskrevet som «det heteste navnet i Sápmi» av Riddu Riđđu Festival, og ble nylig kåret som vinner av «NRK Urbi». Bandet vant også «Årets nykommer» under Sami Music Awards 2018. Alt dette er lett å forstå om du hører eller ser dem. Det er en ny måte å høre samisk musikk på, samtidig som det simpelthen er en av de mest lovende elektropop-gruppene fra Norge på lenge. Måten de plasserer joiken inn i et urbant elektronisk landskap, med tekster på både engelsk og samisk, bidrar til et stort internasjonalt potensial. 

Benin International Musical spiller musikk som stammer fra det vestafrikanske kongeriket Dahomey. Det eksisterte fram til 1894, da den siste kongen ble nedkjempet av franske tropper og landet ble del av en fransk koloni som etter hvert fikk navnet Benin. Initiativet til BIM ble tatt for fem år siden av Hervé Riesen, programdirektør i Radio France og ble etter hvert et bredt samarbeid mellom radiostasjonen og aktører som The Rolling Stones og TV5MONDE. Et musikalsk kollektiv ble dannet - musikere fra høyt og lavt i Benins kultur, gospel, hip hop og tradisjonsmusikk. Inspirasjon ble funnet i alt fra tradisjonelle seremonier til klubbmusikk fra Cotonou. Kirkemusikk og voodoo-tradisjoner fant en likeverdig plass i uttrykket deres. Det samme har moderne sjangere - sjangere hvor fascinasjonen for voodoo, som ble eksportert fra steder som Benin til USA under slaveriet, har dukket opp med jevne mellomrom. Disse nye og gamle impulsene er fortsatt naturlige lekekamerater, noe som er åpenbart når man hører BIM. Det er et orkester med en misjon om å opplyse en om musikken til et samfunn. Først og fremst er de imidlertid et fantastisk band som på upretensiøst vis blander all slags musikk fra Benin. Verden kommer til å ha glede av dem i mange år fremover.

Earlier Event: November 3
We Låve Rock Concert Presents KAYAK
Later Event: November 3
NEXT UP