Back to All Events

Mozart Requiem / Solistkoret & Ensemble Allegria / Aulaen

  • Universitetets Aula Karl Johans gate 47, 0162 Oslo Norway (map)

Det Norske SolistkorEnsemble Allegria og dirigent Grete Pedersenfremfører en ny versjon av Mozarts praktfulle 'Requiem' – et uttrykksfullt og mektig verk det er vanskelig å ikke bli berørt av. 

PROGRAM:
Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem i d-moll (Sussmayr/ Dutron 2016 completion)
Thomas Tallis: Spem In Alium

Mot slutten av sitt unge liv skrev Mozart frenetisk på sin dødsmesse, og da han lå for døden tilkalte han komponisten Frans Süssmayr for å fullføre verket. Mozart dikterte og gav Süssmayr skissene til den versjonen som de fleste i dag kjenner som «Mozarts Requiem».

Omstendighetene rundt verket har ført til heftige diskusjoner. Er det musikken, historien, eller myten som har gjort dette til et av verdens mest kjente verk? Og hvordan ville rekviemet blitt om Mozart selv hadde ferdigstilt verket?

Det har den 31 år gamle franske komponisten Pierre-Henri Dutron forsøkt å finne ut av. I sin bearbeidelse av Mozarts Requiem har han tatt utgangspunkt i Süssmayrs versjon, men utvidet og gjort verket rikere, og forsøkt å nærme seg det han tror ville vært Mozarts fullførelse. Har Dutron knekt koden? Det lar seg høre på konserten i Universitetets aula 4. november. 

38516106_1976119999117636_8436059245362806784_n.jpg


I tillegg får publikum oppleve en ny type fremføring av Thomas Tallis spektakturlære verk ‘Spem in alium’. Fem kor plasseres på ulike steder i rommet, og musikken beveger seg kontinuerlig mellom sangerne og skaper sin egen «katedral» i konsertrommet. 

Se www.solistkoret.no for mer informasjon om konserten.

Konserten er en del av Solistkorets Oslo-serie.

MED:
Ensemble Allegria
Det Norske Solistkor

Solister: 
Magnhild Korsvik 
Ingeborg Dalheim
Mari Askvik 
Astrid Sandvand Dahlen�Paul Kirby
Øystein Stensheim
David Maccune
Olle Holmgren

Dirigent:
Grete Pedersen

Earlier Event: November 4
Gudstjeneste på Allehelgensdag