Back to All Events

Programmering og skaperverksted i skolen

  • Teknisk museum Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo, Norway (map)

13. november arrangeres den regionale lærerkonferansen "Programmering og skaperverksted i skolen" på Norsk Teknisk Museum. Er du lærer som lurer på hvordan du skal ta sløyden inn i det 21. århundre, koble matematikk og programmering med digital sløyd og jobbe tverrfaglig med kunst, teknologi og vitenskap så er dette konferansen for deg!

I et skaperverksted kombineres tradisjonelle håndverksfag med digital sløyd, programmerbar elektronikk med musikk, og elevene gis mulighet til å være utforskende og kreative med teknologi - ikke bare forbrukere av den. Et skaperverksted kan være alt fra et fullt utstyrt verksted til en kasse med utstyr som kan flyttes rundt etter behov. Det som er unikt er at realfag, programmering, tverrfaglighet og skaperglede kombineres på en unik måte.

På denne konferansen vil vi dele erfaringer fra vitensentre og skoler som er i gang med skaperverksted, diskutere modeller og muligheter, presentere konkrete undervisningsopplegg og ha mange hands-on-aktiviteter.

41965179_10156261819976141_2338483502237876224_n.jpg


På programmet står blant annet:
Presentasjon av “Den teknologiske skolesekken”. Fagfornyelse, programmering og skaperglede av Udir BetaLab ved Utdanningsdirektoratet.

Presentasjon av “Skaperskolen”. Et nasjonalt samarbeid mellom Naturfagsenteret og de regionale vitensentrene om å bringe skaperkulturen inn i skolen. 

Erfaringer fra lærere som har deltatt på etterutdanningen ved Vitensenteret i Oslo og tatt i bruk skaperverksted i undervisningen.
Tverrfaglige kurs og verksteder innen programmering, modellering, digital sløyd, musikk og e-tekstil.

Skaperbuffet - laverterskelaktiviteter du kan ta i bruk i klasserommet.

Konsert av Captain Credible på verdens første programmerbare micro:bit instrument.

Bli kjent med TeknoLab Skaperverksted, –Norges råeste verksted for barn og unge.

Tidspunkt: 13.11.18 fra kl 09.00–15.30
Deltakeravgift kr. 400,-
Påmelding her (Hoopla): https://ntm.hoopla.no/sales/teknolab
Påmeldingsfrist 5.11.18 (Begrenset antall plasser!)

For spørsmål, ta kontakt med Jon Haavie: jon.haavie@tekniskmuseum.no

Konferansen arrangeres av Oslo Vitensenter, Teknisk museum i samarbeid med Udir BetaLab, Naturfagsenteret - nasjonalt senter for naturfag i opplæringen og Norway Makers.