Back to All Events

SVANESJØEN - Folketeateret

Saint Petersburg State Ballett kommer til Folketeateret med den verdenskjente balletten Svanesjøen. Dette er en full oppsetting av den originale klassiske balletten med over 40 dansere.

Saint Petersburg State Ballett er det mest kjente balletteateret som turnerer utenfor Russland i dag. Under åpningen av Fashion week i Saudi Arabia (april 2018) var de invitert for å opptre som en del av åpningsseremonien. Saint Petersburg State Ballett framfører klassisk ballett på flere scener i Saint Petersburg, blant annet på Eremitasje-teateret i Vinterpalasset og Palace teateret.

svanesjoen-_530886505-(1).jpg

Prima dansere

Prima danserne som kommer til Folketeateret er:

SERGEY KONONENKO

Solist Mariinsky-teater

Uteksaminert fra Mariinsky Theatre of St. Petersburg.

ALEXANDER VOITIN

Solist St.Petersburg Russian Ballet Theatre

Uteksaminert fra Vaganova Academy of Russian Ballet.

ANNA VOITINA

Prima Ballerina St.Petersburg Russian Ballet Theatre

Uteksaminert fra Vaganova Academy of Russian Ballet.

SVANESJØEN

Svanesjøen kombinerer en verden av magi og mytiske skapninger med en virkelig verden der svik og makt kjemper mot kjærlighet og tilgivelse. Svanesjøen ble opprinnelig komponert i 1875 – 1876. Den mest berømte varianten av Svanesjøen er koreografert av Marius Petipa med musikk av Tsjajkovskij og ble opprinnelig oppført på det Russiske nasjonale teater, Mariinsky Teater i Saint Petersburg i 1895. Oppsetningen er basert på tyske folkeeventyr og handler om den evige trofaste kjærlighet mellom prinsessen Odette og prinsen Siegfried.

Svanesjoen-_508245460-(1).jpg

Musikk: Pjotr Illitsj Tsjajkovskij, Koreografi: Marius Petipa

Arrangør: Performing Artist Producer AS.