Back to All Events

Førpremiere: Fornærmelsen

  • NFkino Gimle Bygdøy Allé 39, 0265 Oslo, Norway (map)

Velkommen til førpremieren av «Fornærmelsen» regissert av Ziad Doueiri på NFkino Gimle tirsdag 2. oktober kl. 18:00! 

«Fornærmelsen» var årets åpningsfilm på Arabiske filmdager, og er et intenst politisk drama som både viser sprengkraften i små ord og gir innsikt i det betente forholdet mellom kristne og palestinske flyktninger i Libanon. 

«Fornærmelsen» var første libanesiske filmen til å bli Oscar-nominert for beste fremmedspråklige film i 2018. Ziad Doueiri er en frittalende regissør som ofte provoserer med sine filmer og ytringer. Hans forrige film «The Attack» (2012) ble bannlyst i mange arabiske land. Han er også kjent for sitt samarbeid med Quentin Tarantino, blant annet på «Pulp Fiction.»


OM FILMEN
En liten fillesak blåses opp til uante dimensjoner mellom en kristen libaneser og en palestinsk flyktning. Politikere og presse kaster seg på, og snart er en hel nasjon involvert. Regissør Ziad Doueiri kaster et friskt blikk på den mindre omtalte delen av Israel-Palestina- konflikten. Filmen gir innsikt i libanesisk historie og det betente forholdet mellom de ulike kulturene innad i landet. Mest av alt er dette en universell fortelling som kunne vært fortalt i et hvert land som har etnisk konflikt som en del av sin historie, eller der nasjonalismen er på fremmarsj. «Fornærmelsen» er en oppslukende film som viser hvordan ett utsagn kan blåse liv i en ti år gammel konflikt, uten å hverken glorifisere eller demonisere noen av partene.

Earlier Event: October 2
Åpent treff Oslo
Later Event: October 2
Naustet viseklubb: Elona Planman