Back to All Events

Homofili, kunst og offentlighet

  • Kunstnernes Hus Wergelandsveien 17, 0167 (map)

FØDT FRI inviterer til en scenesamtale på Kunstnernes Hus 1 oktober med Noman Mubashir Tooji Sakutan, og Vikram Kolmannskog. 
Det blir en skamløs kveld med performance art, samtale og sosial mingling med lettere bevertning. 

Født Fri leder Shabana Rehman Gaarder vil lede samtalen med disse tre basert på hennes lange erfaring som kommentator og kulturanalytiker i norsk presse, og vinner av Fritt Ords pris. Kvinnekamp og de homofile rettigheter henger sammen. Derfor kan det bli et fruktbart tiltak å få til dette med både kvinner og menn i samtale om frihet og seksualitet, offentlighet og kultur og kunst. Susanne Demou Øvergaard, generalsekretær i Skeiv Verden vil også delta med sine perspektiver og erfaringer fra frivillig arbeid for likestilling. 

40551601_2107811879252039_1152662294740598784_o.jpg


Vikram har gitt ut en banebrytende diktsamling om å både være religiøs, spirituell og homofil, Noman Mobashir kom ut av skapet offentlig etter mange år som forbilde, Tooji er kjent artist og skaper kunst som utfordrer samfunnet.

Alle disse mennene har funnet vei ut av negativ sosial kontroll, er åpne og fortrolige med sin familie og er offentlige stemmer.

Hvordan klarte de det?

Hvilken motstand og støtte har de møtt?

Vi tror at en samtale med Shabana som selv har erfaring med offentlighet, utfordring, kunst og kultur, kan skape en unik offentlig samtale alle disse fire imellom med moderne minoritetsperspektiver om å akseptere seg selv som den man er, og leve det ut. Slike samtaler er ikke lett å få gjennomslag for i den etablerte tv- radio og avis offentligheten, fordi de ofte søker konflikt knyttet til seksuell autonomi og minoritetsmiljøer. Men disse rollemodellene vil likevel skape en oppsiktsvekkende, befriende og ekte samtale om hvordan det er å leve som et moderne menneske i et multi-etnisk Norge.

Arrangementet er støttet av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet - IMDi

Later Event: October 1
Byvandring med Truls Aslaksby