Back to All Events

Påskeferien på Naturhistorisk museum


  • Adresse og sted: Naturhistorisk Museum Sars gate 1 / Monrads gate Oslo, Oslo, 0578 Norway (map)

Hvem la de største eggene? I påskeferien har vi et rikt tilbud til nysgjerrige barn i alle aldre.

Varighet: 10 dager

Opplev Norges største naturhistoriske museum i ferien. Med utstillinger om alt fra livets utvikling, verdens dyr og klimaendringer har museet noe for hele familien.

I påskeferien kan du i tillegg til utstillingene oppleve:

Omvisninger

Dinosaurer!

Visste du at dinosaurer la egg? Kom tett på våre kjøttetere og planteetere. Hør om overgangen fra fugl til dinosaur og se et ekte dinosauregg-fossil.

Forbløffende dyr

Fascinerende og overraskende fakta om dyr fra hele verden. Hør om ulike måter dyr klarer seg gjennom vinteren på og hvordan de nå våkner opp igjen fra dvalen.

Naturvitenshow

Dyr i trøbbel

Bli bedre kjent med fem dyr fra norsk natur som er i trøbbel. Her får du ikke bare presentert dem, men også lytte til lyden av og se og kjenne på noen objekter som viser dyrene. Du får også tips til hvordan du kan hjelpe truede dyr. (20 min.) Passer fra 5 år.

Påskeverksted Vi vet ikke hvordan dinosaureggene faktisk så ut. I Naturhistorisk bibliotek kan du bruke fantasien til å designe ditt helt eget dinosauregg. Kanskje var det akkurat sånn det så ut?

Selvgående aktiviteter

Naturhistorisk quiz

Bli med på en reise gjennom 4,5 milliarder år ved å svare på spørsmål i vår naturhistoriske quiz. Vi trekker vinnere etter påske som får tilsendt flotte premier fra museumsbutikken.

Natursti i Botanisk hage

Lær mer om hvilke planter og mineraler som finnes i hagen og bli bedre kjent med noen av hagens mange avdelinger.

Oppgaveark fås utdelt i museumsbutikken eller Klimahuset mot fremvisning av billett.

Program for omvisninger og naturvitenshow: Kl. 11:00 Dinosaurer! Oppmøte: Brøggers hus

Kl. 12:00 Naturvitenshow: Dyr i trøbbel! Oppmøte: Klimahusets amfi

Kl. 13:00 Naturvitenshow: Dyr i trøbbel! Oppmøte: Klimahusets amfi

Kl. 14:00 Forbløffende dyr Oppmøte: Collets hus

Kl. 15:00 Dinosaurer! Oppmøte: Brøggers hus

Programmet passer for barn fra 5 år. Omvisningene varer i 30 min om ikke annet står.

Arrangementene i programmet er inkludert i museumsbilletten som kan kjøpes i Klimahuset og i museumsbutikken. Billetten kan også kjøpes på forhånd på nett.

Mer å oppleve på museet Besøk vårt levende museum, Botanisk hage, med over 5500 plantearter. Plantene finner du både utendørs og i veksthusene Palmehuset og Victoriahuset. Botanisk hage og veksthusene har gratis adgang.

På museet finner du også Naturhistorisk bibliotek som er spesielt laget for barn. Her kan du lese i bøker, tegne og leke, eller hvile bena og spise medbrakt niste. Museumsbutikken er full av leker, interiør, hageutstyr og bøker med tema fra natur og naturhistorie

Later Event: April 8
Påsken på Nasjonalmuseet