Back to All Events

Barnas cinematek - Program


  • Symra kino og Kunstnernes hus kino 17 Cecilie Thoresens vei Oslo, 1153 Norge (map)

PROGRAM

Barnas cinematek

Sted: NFkino Symra og Kunstnernes Hus Kino

Barnas cinematek fortsetter rundtomkring og det blir jevnlig forestillinger for barn og barnefamilier på NFkino Symra og Kunstnernes Hus Kino.

Se hele programmet her:


PROGRAMMET ER UNDER OPPDATERING - LANSERES ANDRE UKE I JULI



LISE & SNØPELS - VENNER FOR ALLTID

Bli med på en uforglemmelig og magisk reise med musen Lise og reven Snøpels!

Lørdag 21.01.   Kl. 11:00 Kjøp (Symra kino)

Lise er veldig opptatt av å være en modig og klok mus, akkurat som faren sin. En dag når Lise er liten blir faren spist av den skumleste reven av alle. Og etter en uheldig hendelse befinner Lise seg plutselig i dyrehimmelen, kanskje hun kan finne faren sin her? Etter kort tid treffer hun den sjenerte reven Snøpels, men hvor har hun sett ham før? Jo, det var han som jaget henne ut i veien og det er hans skyld at de begge har havnet i dyrehimmelen. Men for å lykkes på reisen gjennom denne merkelige nye verdenen, så blir de to naturlig fødte fiendene nødt til å jobbe sammen.

Dette er en vakker og spennende historie om et usannsynlig vennskap, om å overvinne sine frykter, og at alt ikke nødvendigvis er som du tror.

Filmen ble tatt ut til official selection i Annecy, den var nominert til beste animasjonsfilm i European Film Awards, og har vunnet en rekke priser på festivaler verden over.

 

Eventyr i Arktis

Lørdag 11.02.  Kl. 11:00.   Kjøp    (Symra kino)

Hva skjedde egentlig med bestefar? Sasha er barnebarnet til Oloukine, en kjent forsker og polfarer som forsvant under en ekspedisjon til Nordpolen. Hun er veldig fascinert av bestefarens eventyrlige liv og kjenner selv på kallet om å være en oppdagelsesreisende. Foreldrene derimot ønsker at hun skal gifte seg med en adelsmann. Sasha legger ut på en eventyrlig reise for å lete etter bestefarens polarskute.

Det rike persongalleriet i Eventyr i Arktis viser ulike mennesketyper og enkeltpersoners mange sider, med alt fra vulgære sjøfolk og lurendreiere til gode hjelpere og ærlige arbeidsfolk. Animasjonen holder høy kvalitet: Landskaper og figurer er tegnet helt uten sorte konturer, og fargetonene i tegningene får de isende kalde polarlandskapene til å nærmest poppe ut av filmlerretet – tidvis oppleves det nesten som å bla i en lekkert illustrert barnebok.

Skildringen av det farlige livet i Barentshavet, og det trolske landskapet i Franz Josef Land, er svært godt utført. Både når det gjelder realismen i hvordan isbryteren seiler i det isdekte farvannet, og hvordan det er animert.

- Marte Hedenstad, Filmpolitiet.

 

KNUTSEN & LUDVIGSEN 2 – DET STORE DYRET

Lørdag 18.02.2023     Kl. 11:00.  Kjøp.  (Symra kino)

Oppfølgeren til den første filmen om Knutsen & Ludvigsen bygger videre på Øystein Dolmen og Gustav Lorentzens kjære fantasiunivers. Her er det bare å hive seg med på nye eventyr med velkjente sanger og sprø humor.

Hos Knutsen, Ludvigsen og Grevlingen går livet sin gang i tunnelen. En dag får de besøk av en streng konduktør som vil kaste dem ut, må de finne en løsning. Konduktøren har sagt at tunneler er for tog og ikke mennesker. Kanskje bestefaren til Knutsen, den legendariske sjørøveren Kaptein Knutsen kan ordne opp? Men hvor er han?

Hvor de enn reiser ende de opp i trøbbel og leteaksjonen tar bestevennene med til de utroligste steder. Men det vil vise seg at redningen ligger overraskenende nært, hjemme i tunnelen, og den har hundre hoder og mer enn fjorten bein.

 

Løvenes konge

Disneys klassiske tegnefilm om den heltemodige løveungen Simba, som må kjempe for å finne sin plass i naturens kretsløp.

  • Lørdag 25.02.2023. Kl. 11:00. Kjøp. (Symra kino)

Se alle forestillinger

Det er en stor dag i dyreriket når løven Simba blir født. En dag skal han overta kongetronen etter faren sin Mufasa! Men i skyggene lurer Mufasas slemme bror Scar, som selv ønsker å bli konge. Den nysgjerrige Simba følger sin far, får kloke råd av bavianen Rafiki og leker med kompisen Nala. Men en dag dør Mufasa og før man vet ordet av det har Scar overtatt tronen! Simba jages vekk og må klare seg helt alene. Langt borte fra familien treffer han marekatten Timon og vortesvinet Pumbaa, som blir hans nye venner. Sammen har de det helt problemfritt, helt Hakuna Matata! Men en dag skal Simba vende hjem


Tidligere

SANGEN FRA HAVET

Bli med på Ben og søsteren Saoirses fabelaktige reise gjennom myter, magi og fortidens glemte hemmeligheter. Filmen er inspirert av et irsk sagn om selkiene – skapninger som er halvt sel og halvt menneske.

KOMMENDE FORESTILLINGER

  • Lørdag 07.01.202311:00Kjøp

    (Symra kino)

  • Søndag 15.01.202315:15Kjøp

    (Kunstnernes Hus Kino) NB! Merk at filmen starter 15min senere enn tidligere annonsert.


I dette eventyret møter vi Ben og hans stumme lillesøster Saoirse. Mammaen deres er borte og barna bor med pappaen sin i et fyrtårn på en øy i havgapet. En dag begynner de merkeligste ting å skje. Saoirse er den siste selkien, en skapning som er halvt sel og halvt menneske, og nå må hun finne stemmen sin og synge havets sang for å redde alvefolket fra å gå under. Snart befinner Ben og Saoirse seg på en opplevelsesrik reise, i et Irland hvor alver, feer, hekser og kjemper utgjør et magisk univers som lar deg bli kjent med irske myter.

Animasjonen i filmen er rett og slett fantastisk, og har virkelig noe nytt å tilby små filmelskere som allerede er godt vant med klassisk Disney og Miyazaki.

Earlier Event: May 20
PLUTSELIG BARNE­TEATER
Later Event: July 16
Barnas SUPERSØNDAG!