Norges morsomste museum ligger ved Akerselva i Oslo

Norsk teknisk museum er en gullgruve for nysgjerrige i alle aldre

 Bli med på spenstige påfunn i et museum med over 80 prøv-selv installasjoner, mer enn 25 temautstillinger om teknikk og medisin – og ikke minst, spennende helge- og ferieprogram!

Program arrangementer


TI. 4. NOV. KL. 09:00

Mattering Oil - kunstnerisk intervensjon i våre utstillinger


Helgeprogram 

6.–7. november

Bli med på: Koding med robotbien Bee-bot, flammende vitenshow, introduksjon til utstillingen Liv og død, åpent pusterom, discolodding og kunstintervensjon i olje-og gassutstillingen: Mattering Oil.


12.00-12.30 Koding med robotbien Bee-bot

Ett skritt frem, og to tilbake! Lær enkel koding og få robotbien til å passere hindringer og gå dit du vil. Passer for barn mellom 5-9 år i følge med voksne. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 3 ved resepsjonen. 


13.00-13.30 Vitenshow

Lekende læring gjennom flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for alle. Plass til 200 personer. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte utenfor Auditoriet, ned trappa ved kafeen.


14.00-14.30 På liv og død 

Liv og død er tittelen på vår godt besøkte medisinutstilling, men denne introduksjonen handler mest om alt imellom. Passer for alle. Oppmøte ved søyle 5 ved resepsjonen.


14.30-15.30 Åpent pusterom 

Senk skuldrene og ta en pustepause i Pusterommet i utstillingen Liv og død. Her kan du tegne, utforske medisinbiblioteket, lære om kvakksalveri, øve på hjertekompresjoner med redningsdukka Anne, eller rett og slett bare få litt pusterom. Ingen påmelding. Velkommen!


15.30-16.30 Discolodding 

Bli med og lag din egen blinkende discokule som du får med deg hjem etterpå. Vi lærer deg alt du trenger å kunne. Passer for barn over 10 år (gjerne med hjelp av foresatte). Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 5 i resepsjonen.


Hele dagen: Mattering Oil

Hvordan smelter isen på Nordpolen? Hvor farlig er olje og gass for miljøet på jorda? Er det mulig å leve uten bil og flyreiser? Skjermer og rom i museets utstillinger er overtatt av seks kunstnere. Kart til Mattering Oil-kunstverkene får du i resepsjonen.


Kunstjakt - hele dagen

Vil du være med i trekningen av fine premier, kan du delta i vår kunstjakt. Kartet får du i resepsjonsområdet, og legger du igjen kontaktopplysninger blir du med i trekningen hver 14. dag.


Hele dagen (egenaktivitet)

Løyper: Vi har anbefalte løyper som gjør at du eller dere kan oppdage flere ting på museet – og kanskje kan dere snakke sammen om det dere ser. 

Gulløypa inneholder noen av museets høydepunkter, bl.a. en berømt bil, et berømt fly og en elektromagnetisk kanon. 

Liv og død omhandler medisin, kropp og helse med b.la. et vannrør, en jernlunge og et naturlig balsamert lik. 


Bædi og Børdi

Last ned appen Bædi og Børdi som guider dere rundt i museet. 

Android

App store

Utstillingene
Museet har mer enn 25 permanente og temporære utstillinger om energi, olje, industri, medisin, fly, biler og tog.


Utstillinger


Sand i maskineriet 

Nasjonalmuseet på Teknisk museum: Nasjonalmuseet har inntatt Teknisk museum med 27 kunstverk. Noen av dem er opplagte "brudd", mens man kan lure på om andre egentlig alltid har stått på museet. 

Kom og se selv! Vil du være med i trekningen av fine premier, kan du delta i vår kunstjakt. Oppgaven finner du på museet.

Les mer



Oslo Vitensenter 

I Vitensenteret kan du leke og lære på ca. 1400 kvm. Gjennom aktiv deltakelse kan du utforske prinsipper innen temaene: Energi, Fysiske fenomener, Lys i mørket, Matematikk og Kroppen. Vitensenteret tilbyr lekende læring for små og store. Her må du bruke hode, armer og bein!

Les mer



Olje og gass 

Opplev den fascinerende historien om det norske oljeeventyret. I utstillingen kan du blant annet betjene komfyren som med noen millioner års koketid lager olje og gass. Du kan også ta plass i borebua og dreie borestrengen mens du får inntrykk av å være på feltene i Nordsjøen, du kan kaste deg ned i redningsstrømpen, prøve deg på evakueringslabyrinten og du kan telle kronene som renner inn i Oljefondet.

Les mer



Strøm i hjemmet 

Utstillingen viser hvordan stadig flere elektriske apparater har blitt en del av hverdagen vår. Du møter hjemmemiljøer fra 1920, 60- og 90-tallet. I tillegg kan du se mindre elektriske apparater, reklamer og bilder fra ulike tidsperioder. 

Les mer



EnergiTivoli 

Bli med på å løse fremtidens største utfordring – menneskapt global oppvarming. I utstillingen EnergiTivoli får publikum lære om verdens energiforbruk, eksperimentere med fornybare energikilder og stemme på løsningene. Utstillingen er fylt av nyskapende interaktive installasjoner det ikke finnes maken til.

Les mer



Skaperverkstedet TeknoLab 

Fremtidens digitale sløydsal! Verkstedet har blant annet et klassesett med 3D-printere, 2D folieskjærere og en unik programmerbar musikkmaskin. TeknoLab sikter mot å øke forståelsen av hvordan digitale verktøy kan brukes i kreative prosesser der nyskaping kan inspirere elevenes nysgjerrighet og innovasjonskompetanse.

Les mer



Planetariet 

Med utgangspunkt i kjente og ukjente stjernebilder flyr vi inn i den greske mytologiens eventyrverden. Forestilingen vises i en del helger og i skoleferier. Hvilke helger? Følg med på museets hjemmesider for helgens program. Forestillingen tar mellom 30 og 45 minutter og aldersgrensen er 7 år.



Plast 

Temaet for utstillingen er produksjon og bruk av plast i et historisk perspektiv. Her kan du se maskiner som har laget plastprodukter for industri, husholdning og klær.

De utstilte gjenstandene er i ulike plastmaterialer. Telefoner og stikkontakter fra mellomkrigstiden i bakelitt vises sammen med klær, møbler og emballasje i syntetisk plast som ble vanlig etter andre verdenskrig.

Les mer



Vitenscenen 

Vitenscenen er en nybygd scene, og skal fungere som arena for mindre vitenshow, samt skoleundervisning. Vitenscenen har sitteplass til rundt 50 elever, men kan utvides ved at den ene delen av arenaen er mobil.

Les mer



Usynlig verden 

Se kroppens mikrounivers! De unike fremstillingene er laget ved hjelp av det aller siste innen visualiseringsteknologi. Utforsk bilder og film tatt ved hjelp av lysmikroskopi, elektronstråler og røntgen. Se hvordan teknologi sammen med menneskelig kompetanse gjør det mulig å få innblikk inn i en fantastisk verden som tidligere var usynlig!

Les mer



Klokker og ur 

Norsk Urmuseum ble stiftet i 1904 og har vært en egen stiftelse siden 1995 med tilhold ved Norsk Teknisk Museum. Samlingen etter legen Johan Knap ble gitt til museet i 1976 og består av mer enn femti ur. Flere verdifulle ur fra samlingen vises i utstillingen. Gulv- og veggurene er hovedsakelig franske og britiske. Mange av klokkene var statusobjekter på 1700- og 1800-tallet.

Les mer



Lekende læring i Oslo vitensenter
Oslo Vitensenter er stedet for å ha det gøy mens du lærer, alt fra å teste reaksjonstid til å konkurrere med en venn om å ha mest hjernekontroll (og mye mye mer). Utforsk også naturvitenskapelige og teknologiske prinsipper innenfor temaene energi, fysiske fenomener, kroppen, matematikk og verdensrommet.

Medisinsk historie gjennom tidene
Nasjonalt Medisinsk Museum inneholder medisinhistoriske utstillinger om alt fra kroppens innside til grøssfremkallende operasjonsteknikker. Avdelingen sitter også på store samlinger av gjenstander, bøker og arkivalia.

Om museet

Norsk Teknisk Museum er nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin og er et eldorado for utforskende mennesker i alle aldre. Visjonen er å være det mest engasjerende, kunnskapsgivende og morsomste museet. Misjonen er å være et nasjonalt referansesenter for foskning, formidling og forvaltning av teknologiens, medisinens og vitenskapens historie og muligheter. Museets ansatte kobler historien med nåtid og fremtid.

Utstillingene
Museet har mer enn 25 permanente og temporære utstillinger om energi, olje, industri, medisin, fly, biler og tog.

Museumsbutikk og kafé 
Museumsbutikken har lekende læring til salgs og museumskafeen tilbyr italiensk og gresk mat, pølser, kaffe, is og kaker.


Praktisk info

BILLETTER

Velkommen til Teknisk museum! Billetter kjøpes i resepsjonen, på billettautomat i foajeen eller via vår billettløsning på nett.

Priser:

Voksne: 165,-
Barn (4–17 år): 110,-
Barn (0–3 år): Fri entré
Familiebillett (2 voksne og 4 barn): 490,-
Student, vernepliktig: 110,-
Honnør: 110,-

Ledsagere med ledsagerbevis kommer gratis inn.
Alle priser er inkl. 12% mva.

KJØP DIGITAL BILLETT HER

ÅPNINGSTIDER

Skoleåret 2021/2022 

Tirsdag–fredag: 09–16
Lørdag/søndag: 11–18
Mandager er museet stengt*

*Unntak: 2. pinsedag, samt mandag etter vinter- og høstferien i Oslo.

Butikken og kafeen har de samme åpningstidene som museet.

For mer informasjon, ta kontakt med resepsjonen på tlf. 22 79 60 00 eller på post@tekniskmuseum.no.


Fra 2022: Vi gjør oppmerksom på at det fra 2022 innføres nye åpningstider. Mer info kommer.

Ferier og helligdager (Osloskolenes kalender):

Hovedregel: Alle ferie- og helligdager 11–18

Juleferien 2021: 

Onsdag 22. desember: 9–16
Torsdag 23. desember: 9–16
Fredag 24. desember: Stengt
Lørdag 25. desember: Stengt
Søndag 26. desember: 11–18
Mandag 27. desember: 11–18
Tirsdag 28. desember: 11–18
Onsdag 29. desember: 11–18
Torsdag 30. desember: 11–18
Fredag 31. desember: Stengt
Lørdag 1. januar 2022: Stengt
Søndag 2. januar 2022: 10–17 (nytt)
Mandag 3. januar 2022: Stengt


Årets stengte dager:
Julaften, 1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai.

Fra 2022:
 Vi gjør oppmerksom på at det fra 1.1. 2022 innføres nye åpningstider. Mer info kommer.

Slik finner du fram til museet

KartSatellittHurtigtasterKartdata ©20211 km BruksvilkårRapportér en feil med kartet

Adresse:

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo
Telefon: 22 79 60 00

Reisende med bil:

Lat: 59.9659483
Long: 10.7805094

Gratis parkering rett utenfor museet.

Lading av el-bil:

Museet har noen få ladestasjoner for el-bil. NB! Disse er for for tiden utilgjengelige pga. byggearbeider!

I tillegg finnes det 4 kommunale ladestasjoner for el-bil på parkeringsområdet ved museet. Parkering her krever rfid-brikke som er registrert hos Fortum.

Kollektivtransport til Teknisk museum:

Buss: 

Rute 54 Aker Brygge/Kjelsås stasjon
Rute 25 Majorstuen/Karihaugen
Holdeplass: Kjelsås stasjon

Tog: Gjøvikbanen (mot Jaren eller Hakadal) til Kjelsås stasjon. Sjekk rutetidene!

Trikk: Linje 11/12 Kjelsås. Holdeplass: Kjelsåsalleen eller Kjelsås.

Holdeplass Kjelsåsalleen: Gåtid 10 min.
Følg Kjelsåsveien nedover (ha Coop Prix på høyre hånd) og gjennom gangtunellen under toglinjene. Teknisk museum finner du med en gang etter gangtunellen, på høyre hånd.

Holdeplass Kjelsås. Gåtid 5 min.
Gå ned Asbjørnsens vei, kryss bussholdeplassen og gå gjennom gangtunellen under toglinjene. Teknisk museum finner du med en gang etter gangtunellen, på høyre hånd.

T- bane: til Storo, og videre med trikk nr 11/12 til Kjelsås eller Kjelsåsalléen. 

EMBEDDED SCRIPTS

This block contains embedded scripts. Embedded scripts are disabled while you're logged in and editing your site.

PREVIEW IN SAFE MODE

Hjem

Norsk Teknisk MuseumKjelsåsveien 1430491 Oslo Tlf: 22 79 60 00Org. nr.: 979676832 E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Eller fyll ut kontaktskjema Skole og barnehage: Epost (kontaktskjema) Tlf: 22 79 60 60 Telefontid: Tir-fre kl. 13.15-15

Script Disabled

PÅSKE 2019

HELE DAGEN Månelandingen 50 år
15. – 22. april: Ta plass i Apollo 11, land the Eagle på Månen, snakk med astronautene i Apollo 11 fra Mission control center, se filmer, modeller og bli bedre kjent med historien om romkappløpet. Nå kan du være ekspertkommentatoren i NRKs fjernsynsstudio! Ellers blir det planetariet, produksjon av romvesener, astronomishow og egendesignet trykk på handlenett i bomull.Ta plass i Apollo 11, land The Eagle på Månen, se en ekte månestein og boltre deg i ikoniske bilder fra måneferden. Se også filmer, modeller og bli bedre kjent med historien om romkappløpet. I utstillingen Månelandingen 50 år, se 301 i kartet.

Se mer om Månelandingen 50 år ved å klikke på denne lenken!

11.30 – 12.00 Viten for liten: Vi tegner FOLK
Bli med på et tegneverksted der vi tegner hodeskaller og snakker om hva forskning på mennesker betyr. Passer for barn fra seks år. Møt opp i utstillingen FOLK. Se 208 i kartet.

12.00 – 13.00 Planetariet (17.04. – 22.04)
Opplev en stemningsfull nattehimmel i museets planetarium. Hør om stjerner og planeter, og fortellingene om stjernebildene. Passer for barn fra syv år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5.

12.30 – 13.00 Månelanding
Hør den spennende historien om kappløpet til månen i 1969 fra våre kyndige formidlere. Møt opp ved søyle 5 i foajeen. Passer for barn fra ti år.

13.00 – 14.00 Romvesener (16.04. – 19.04.)
Finnes det romvesener på månen? Eller er vi alene i universet? Og hvordan ville de i så fall sett ut? Ser de ut som deg og meg? Vi lager romvesener av filt der du selv kan bestemme hvordan de skal se ut. Det er bare fantasien som setter grenser! Passer for barn fra ti år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.


13.30 Astronomishow 
Finnes det liv på andre planeter? Hva vil skje med sola vår? Hvordan fungerer en romrakett? Dette er noen av spørsmålene du vil få svar på i vårt nye astronomishow. Ved hjelp av eksperimenter og simuleringer søker vi svar på universets største hemmeligheter! Passer for familier. Møt opp tidlig. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn. I auditoriet, ned trappa fra kafeen. Hør den spennende historien om kappløpet til månen i 1969.

14.30 – 15.30 Miljøtrykkeriet
Bruk egendesignede handlenett i stedet for poser. Trykk kule motiv på klærne dine i stedet for å kjøpe nye. Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design ditt eget mønster, og så trykker vi! Husk at tekstilene må være i bomull. Passer for barn fra seks år. Møt opp i Teknoteket i Vitensenteret. Se 112 i kartet.

15.15 – 15.45 Månelanding 
Hør den spennende historien om kappløpet til månen i 1969 fra våre kyndige formidlere. 
Møt opp ved søyle 5 i foajeen. Passer for barn fra ti år.

EMBEDDED SCRIPTS

This block contains embedded scripts. Embedded scripts are disabled while you're logged in and editing your site.

PREVIEW IN SAFE MODE

Hjem

Vi tegner FOLK, hør historien om månelandingen, bygg en katapult av blomsterpinner og gummistrikker, se overraksende triks i Vitenshowet, opplev en stemningsfull fortellerstund i planetariet, bygg en tegnerobot i lego, bli med inn i FOLK og hør bl. a. om rasehygienikeren Mjøen og spirometeret. Søndag 28.

Script Disabled