Back to All Events

Foredrag ved Joyce Carol Oates:  Hva skal kunsten være?

  • Adresse og sted: Litteraturhuset 29 Wergelandsveien Oslo, Oslo, 0167 Norway (map)

Da samtalen ble utsolgt på få timer, setter Litteraturhuset nå opp et eksklusivt foredrag med Joyce Carol Oates (f.1938), når hun kommer på sitt aller første Norgesbesøk i august.


– Responsen på Oates’ besøk har vært helt overveldende. Selv om vi hadde lagt arrangementet til Universitetets aula for å ha ekstra god plass ble det fullbooket på få timer. Derfor er jeg veldig glad for at vi nå kan tilby et ekstra arrangement med Oates, nemlig et foredrag fra denne nestoren i skrivekunst, sier leder ved Stiftelsen Litteraturhuset, Susanne Kaluza.

 

Har kunstnere noe sosialt ansvar? Bør kunsten være «ren» og ikke forholde seg til etiske eller politiske spørsmål? Hva er de ulike motstridende synene på disse spørsmålene, og hva er egentlig kunstens rolle?

 

Dette er spørsmål den amerikanske forfatterlegenden Joyce Carol Oates har befattet seg med gjennom et langt liv, både som forfatter og som professor i skrivekunst. Oates har blant annet undervist ved Princeton University i 26 år, og regnes som en nestor i faget og en briljant foredragsholder.

 

– Oates har en sjeldent massiv produksjon, og har siden midten av 60-tallet i snitt utgitt to bøker i året, i et bredt spekter av sjangre, mange av dem moderne klassikere. Føy til at hun også har vunnet et utall priser for sitt forfatterskap og vært en viktig litterær mentor for forfattere som Mohsin Hamid og Jonathan Safran Foer, så blir det åpenbart hvorfor et eksklusivt foredrag med henne om litteratur og forfatterrollen er en virkelig sjelden mulighet, sier Kaluza.


Foredrag ved Joyce Carol Oates 

Oates har gitt ut mer enn hundre bøker, og står bak uforglemmelige titler som Blond, De der, Natten. Søvnen. Døden. Stjernene., Svart vann, Graverens datter, og Vi var familien Mulvany. Hun har vært blant favorittene til Nobelprisen i litteratur de siste tjuefem årene, og vært en viktig litterær mentor for forfattere som Jonathan Safran Foer og Mohsin Hamid.

Denne kvelden gjester Oates Litteraturhuset, og i et eksklusivt foredrag vil hun snakke om kunstens rolle og inspirasjon i lys av nålevende forfattere og poeter.

Foredraget vil være på engelsk.

Dagen etter foredraget, onsdag 16. august, møter Oates journalist og forfatter Karin Haugen til samtale i regi av Litteraturhuset i Universitetets aula. Les mer om arrangementet her.

Hva skal kunsten være?

Foredrag ved Joyce Carol Oates 

Tirsdag 15. august 2023, kl. 19:00 til kl. 20:00 

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 180,-Student 150,-

Earlier Event: June 4
Folketoner fra fjern og nær 
Later Event: August 16
Forfatteren som vitne