Oslo Nye Teater har et bredt repertoar av forestillinger for små og store. Oslo Nye Teater (tidligere kjent som Det Nye Teater) er et teater som ble etablert i Oslo i 1929.
Oslo Nye Teater driver fire scener i tre teaterhus: Oslo Nye Hovedscenen i Rosenkrantzgate 10, Oslo Nye Centralteatret og Teaterkjeller'n i Akersgata 38, og Oslo Nye Trikkestallen i Torshovgata33. Oslo Nye Teater AS er heleid av Oslo kommune.
Forestillinger
HOVEDSCENEN
SÅ SOM I HIMMELEN
Forestillingen spilles til 29. april 2023
En hjertevarm musikal om verdien av fellesskap og det store i det lille
Etter norgespremieren på hovedscenen 30. januar 2020, mottok Så som i himmelen strålende anmeldelser og ble en publikumssuksess. I 2023 er musikalen tilbake. Da har den også lagt bak seg en turne med Thalia.
Filmen ved samme navn er en av svensk filmhistories største suksesser. I 2018 ble den til en feiret musikal, med urpremiere på Oscarsteatern i Stockholm. Med nykomponert musikk fikk Kay Pollaks prisbelønte historie om den kriserammete dirigenten Daniel, som kommer tilbake til barndomsbygda og tar over det lokale kirkekoret, nytt liv.
Så som i himmelen er historien om den verdensberømte dirigenten som forelsker seg i jenta i den lokale butikken. Det er historien om den store ener som lærer om verdien av fellesskap, og om det store i det lille.
Hovedrollen Daniel spilles av Hans Marius Hoff Mittet og rollen Lena av Heidi Ruud Ellingsen. Den velkjente klassikeren Gabriellas sang, synges av Jannike Kruse i rollen som Gabriella.
AV KAY POLLAK, CARIN POLLAK OG FREDRIK KEMPE
BUKKENE BRUSE DRAR TIL SYDEN
DRAMATISERT AV MARIA DRANGEID
Sted/Scene: Trikkestallen, Torshovgt. 33
Spilleplan: spilles i perioden 22. februar - 15. april
Velkommen til sydentur!
I et fargerikt og levende univers, fylt med gjenkjennbare og morsomme referanser for store og små, er det endelig tid for Bukkene Bruses sydentur.
Vi følger de tre bukkene fra avreise, gjennom sikkerhetskontroll på flyplassen, og hele veien til Syden.
Finnes det troll der? Nei, så klart ikke! Troll sprekker jo i sola! Likevel bestemmer minstebukken seg for å pakke med seg en vannpistol, bare sånn for sikkerhets skyld …
Med all inclusive-billetter ligger alt til rette for en herlig, problemfri sydenferie. Eller …?
Vi skal ikke røpe handlingen, men spennende blir det!
Med boken Bukkene Bruse dra til Syden har Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund for fjerde gang klart å gjenskape og modernisere det tradisjonelle eventyret om bukkene Bruse fra Asbjørnsen og Moe.
Det er andre gang Oslo Nye Teater lager figurteater av Rørvik og Moursunds bukkeunivers. Første gang var med Bukkene Bruse på Badeland i 2015. Denne gangen er det Maria Drangeid som har dramatisering og regi for Bukkene Bruse drar til Syden.
Velkommen til sydentur!
Urpremiere 22. februar 2023 i Oslo Nye Trikkestallen
Spilleplan / Periode: 15. mars - 22. april
RIKET
AV LARS VON TRIER OG NIELS VØRSEL
Den danske regissøren Kasper Wilton lover en rutsjebane av en forestilling når han skal fortolke Lars von Triers kultklassiker på teaterscenen. TV-serien ble enormt populær da den kom ut på 90-tallet. Og maktkampen mellom legene på Rikshospitalet, og kampen mellom vitenskapen og det overnaturlige, fortsetter å fenge. Nylig kom sesong 3, Riket Exodus til strålende kritikker.
I løpet av to timer skal det historiske Centralteatret romme 65 ulike steder på Riket (Rikshospitalet) – så vel som 14 skuespillere, tre barn, tre sangere, en gruppe syngende losjebrødre, et par gjenferd og et vell av intriger, i denne forestillingen som er både en grøsser og en komedie. Riket har alt!
Skuespillerne fra Oslo Nyes ensemble slippes fri i høyt tempo sammen med Henrik Mestad, som besøker teatret i rollen som svensken Helmer.
Velkommen til en morsom og overdådig forestilling om livets uforgjengelighet, menn med store ego og kvinnene som må rydde opp etter dem.
Norgespremiere 15. mars 2023 på Oslo Nye Centralteatret
Periode spilleplan: 8. jun - 2. september
EN FOLKEFIENDE
AV HENRIK IBSEN
Maktkamp, korrupsjon, pressefrihet... Henrik Ibsens skuespill EN FOLKEFIENDE er høyaktuelt, mer enn 140 år etter at det ble skrevet.
Doktor Stockmann oppdager at vannet i fødebyens kurbad er forurenset og at det gjør folk syke. I kampen for å få sannheten på bordet, innser doktoren at det ikke bare er vannet som er giftig i den lille byen. Når det viser seg at utgiftene for å få renset kurbadet må komme fra skattebetalernes lommer, blir motstanden massiv.
En folkefiende er en politisk thriller, der demokratiets grunnidé blir satt på prøve. For hva skjer når våre intensjoner om å handle for et felles beste, kolliderer med våre egeninteresser?
I den svenske regissøren Therese Willstedts moderne iscenesettelse av En folkefiende, spilles Doktor Stockmann av en ammende kvinne. Hva gjør det med vår forståelse av karakteren?
Maktkamp blir også kjønnskamp, når Katrine Stockmann blir møtt med fordommer og sladder. Burde hun ikke bry seg mer om sin rolle som mor enn som engasjert samfunnsborger? Og hvor tilregnelig er hun egentlig, hun som er i ammetåka?
Premiere 8. juni 2023 på Oslo Nye Hovedscenen
HVEM ER ERNEST
AV OSCAR WILDE
Periode forestillingen spilles: 31. august - 16. september
Det blir dekadent og morsomt, men langt fra uten alvor bak, når Oslo Nye setter opp Oscar Wildes mest kjente komedie.
To venner og levemenn har diktet opp hvert sitt alter ego for å kunne leve ut sine dekadente sider. Når de begge blir forelsket i hver sin (tilsynelatende) dydige kvinne, kolliderer alter egoene deres med hverandre.
Hvem er Ernest er et dypt kritisk portrett av viktoriatidens dobbeltmoral. Hva skjer når man beriker seg på den allmenne moral, når lyster og behov blir fremstilt som alminnelig skikk og bruk, og når samfunnets regler for adferd åpner for dobbeltspill og dobbeltmoral?
De to hovedkarakterene, Algy og Jack, har et nokså betenkelig kvinnesyn. I denne tolkningen av Oscar Wildes dekadente forviklingskomedie, besettes mannsrollene av kvinner og vice versa. Hva skjer med vår forståelse av stykket når mennenes replikker blir fremført av kvinner?
Oscar Wilde var en eksentrisk og dekadent dandy. Han er den eneste i England som noensinne er straffedømt for å være homofil. Wilde ble knust av dommen og fengselsstraffen han fikk for å være den han var. Dette gjorde ham desillusjonert og førte ham inn i rusmisbruk. Han døde bare noen år etter premieren på Hvem er Ernest.
Storheten til Oscar Wilde springer ut av det omfanget og den risiko han løp for frihetskampen han selv dessverre ikke fikk se resultatet av. Exit Oscar Wilde!
Premiere 31. august 2023 på Oslo Nye Centralteatret
Sted/Scene: CENTRALTEATRET
Adresse: Akersgt. 38
PREMIEREDATO
30. mai 2023
Forestillingen spilles i følgende periode: 30. mai - 10. juni
PASSER FOR
Alle over 6 år
VARIGHET
ca. 2 timer (inkl. pause)
PRIS
Billettpris 425 kr inkl. billettavgift. Tidligkjøp-rabatt 275 kr. UNGPRIS 195 kr for alle under 30 år.
Nansi er ikke så god i norsk. Hun får tips om å begynne å skrive dagbok – akkurat som han i En pingles dagbok – og går motvillig med på det. Egentlig har hun annet å gjøre. Nansi drømmer nemlig om å bli Norges største rap-stjerne!
Hør’a, dagbok! er en historie om å være ny i Norge. Om en sterk og kul jente som er full av pågangsmot og minst like tøff som mobberne i klassen. Hun er småfrekk og stor i kjeften, og stiller alltid opp for de svake.
«Nansi trosser dysleksi og de kule gutta på skolen for å bli rap-stjerne. Dette er Tøyen-versjonen av Tonje Glimmerdal i et halsbrekkende originalt Oslo-språk. Barneboka er full av humor, hjertevarme og nye referanser til mat og musikk.» skrev VG om boken og ga terningkast seks.
Hør’a, dagbok! er en musikal som åpner øyne, ører og hjerter for hvem vi er i Norge akkurat nå. Håper vi sees!
Produsert av Riksteatret i samarbeid med Hålogaland Teater og Oslo Nye Teater, på turné med Riksteatret og Hålogaland Teater
Oslo-premiere på Oslo Nye Centralteatert 30. mai 2023
Hvem skal trøste Knøttet?
Bli med på en reise inn i Tove Janssons magiske verden hvor et lite engstelig knøtt hjelpes ut av ensomheten og inn i fellesskapet og kjærligheten.
Sted/Scene: TRIKKESTALLEN, Torshovgt. 33 // PREMIEREDATO 02. september 2023
PASSER FOR Barn fra 3 år // VARIGHET Ca. 45 minutter (ingen pause)
Forestillingen spilles i følgende periode: 2. september - 30 september
PRIS
Billettpris mandag/tirsdag/torsdag/fredag 120 kr inkl. billettavgift. Barnehageansatte går gratis i følge med barnehagen. Billettpris onsdag/lørdag 275 kr inkl. bill.avg.
Lille Knøttet er sjenert og ensom. Selv om han møter andre, tør han ikke riktig vise at han fins, så man legger ikke merke til han. En dag finner Knøttet en flaskepost. Avsenderen er enda mindre og reddere enn han selv – og trenger hjelp. Knøttet bestemmer seg for å hjelpe. Gjennom å trå til for å hjelpe en annen, glemmer Knøttet sin egen usikkerhet og redsel. Når han tør å ta steget ut av ensomheten og synes, begynner også andre å legge merke til han.
Det som inspirerte Tove Jansson til å skrive den nå 60 år gamle bildebokklassikeren, var et brev hun mottok fra en gutt som kalte seg knøttet. Gutten fortalte at det var mange han beundret og gjerne ville møte, men han visste ikke hvordan, siden han alltid følte seg så utenfor og var redd for allting. Selv sa forfatteren om Hvem skal trøste Knøttet? at: «Det kunne jo være trøsterikt om det i barndommens bøker var noen som var enda mer skremt enn en selv. Og når et slikt Knøtt greier seg i boken, er det som om en selv har ordnet opp i det hele. Den handler om at akkurat når man er redd, kan man bli aldeles forferdelig modig».
Fortellingene til billedkunstner og forfatter Tove Jansson er kjent og elsket verden over og er oversatt til en rekke språk.
Regissør Bård Bjørknes, som også har regissert Gratulerer med dagen, Albert Åberg!, har sin spesialisering innen figur- og dukketeater fra teaterhøgskolen i Tsjekkia.
Nypremiere 2. september 2023 i Oslo Nye Trikkestallen
BUKSEN GÅR
Noen av Oslos morsomste har samlet seg for å gi deg den gode følelsen av fornøyelse og underholdning Det blir satire, musikk, latterkuler og en og annen parykk.
Har du noen gang drømt om at du ikke har på deg bukser? Har du noensinne følt deg eksponert, litt rar, eller kanskje ekstra modig? Buksene er av, og Buksen går!
Sted/Scener: TEATERKJELLER'N, Akersgt. 38
Forestillingen spilles følgende datoer: 18. februar, 19. mai og 25. mai.
PRIS
Billettpris 275 kr inkl. billettavgift. Studentpris 170 kr inkl. bill.avg. Dørene åpner 1 time før forestilling. Billetter må kjøpes på nettet eller på billettkontoret i Rosenkrantz’ gate i åpningstiden.
OPERAPUB I TEATERKJELLER’N
Er du klar for opera i uformelle omgivelser? I Teaterkjeller’n kommer du tett på operasangeren.
Solistene er unge nyutdannede og profesjonelle utøvere som har opptrådt i Norge og i utlandet på ulike operascener. Mange norske operasangeres første sceneerfaring har startet på Operapub. Hver Operapub vil ha sin egen personlighet. Det blir to sangere hver kveld og vi har med en fantastisk pianist på laget. Her blir det høye toner, store følelser og vi anbefaler at du prøver en av våre deilige drinker. Hvis du er heldig, dukker det opp noen overraskelser.
Velkommen til Operapub i Teaterkjeller’n!
Medvirkende:
én pianist og to sangere, som varierer fra gang til gang.
Dørene åpner: 20:00
Konserten starter: 21:00.
I Oslo Nye Teaterkjeller’n t.o.m. 31. mai 2023. Følgende datoer:
8/2, 15/2, 22/2, 1/3, 8/3, 15/3, 22/3, 29/3, 12/4, 3/5, 10/5, 24/5 og 31/5.
PLUTSELIG BARNETEATER
Sted/Scene: Oslo Nye Teaterkjeller’n
Improvisert eventyrteater for hele familien!
Plutselig Barneteater er improvisert eventyrteater for hele familien! Tre morsomme skuespillere og en knallgod pianist improviserer frem fantastiske teaterforestillinger med publikums hjelp. Publikum kommer med forslag og innspill, og påvirker handlingen på scenen. Ofte er utgangspunktet en kjent fortelling eller eventyr, men historiene finner gjerne nye veier underveis i forestillingen! Dette gøyale samarbeidet skaper nye fantastiske historier og skjebner. Kjente og kjære film- og eventyrkarakter kan komme opp i de mest uventede og overraskende situasjoner. Hva skjer hvis Reveenka gifter seg med Luke Skywalker? Hvem er flinkest til å rappe av de tre små griser og de syv små dverger? Og hva om Spiderman tar seg ferie akkurat når trollet under brua bestemmer seg for å reise inn til byen for å spise kongefamilien?
Plutselig barneteater skjer i øyeblikket, sammen med publikum! Hver forestilling er helt unik, ingen forestilling er lik den forrige.
Sjekk også ut Plutselig Barneteaters improviserte hørespillpodcast!
Medvirkende:
Andreas Cappelen, Benedikte Kruse, Henrik Horge og Lars Andreas Aspesæter.
Dørene åpner:
30 minutter før forestillingsstart.
Spilles t.o.m. 20. mai 2023 i Oslo Nye Teaterkjeller’n
Forestilingen spilles på følgende datoer:
18/2, 25/3, 29/4 og 20/5
AKTUELT
HISTORIKK
HOVEDSCENEN OG SELSKAPET
November 1918 – A/S Det Nye Teater stiftet, med Staten som største aksjonær.
Mai 1924 vedtok representantskapet i A/S Det Nye Teater forslag om å kjøpe Rosenkrantzgt. 10, rive den gamle bebyggelsen og reise teatret på denne tomten.
Grunnsteinen til teaterbygningen ble lagt den 15. oktober 1927. Kranselag ble holdt den 3. august 1928.
26. februar 1929 ble Ved rikets port, første del av en Hamsun-trilogi, spilt i Rosenkrantzgt. 10. De to påfølgende dagene fulgte Hamsuns Livets spill og Aftenrøde.
September 1959 ble A/S Scenekunst på kommunalt initiativ slått sammen med Folketeatret i et nytt selskap, Oslo Nye Teater A/S, med hovedscene i Det Nye Teaters lokale – Rosenkrantzgt. 10.
1967-1986 Oslo kommune tok det fulle økonomiske ansvaret for teatret. Teatersjef Toralv Maurstad (1967-78), gjorde teatret om til en ren komediescene.
1986-1999 Staten er bidragsyter til driften av teatret, sammen med Oslo kommune.
I 1999 trakk Staten seg ut som økonomisk støttespiller. Oslo Nye Teater var svært nær konkurs, men Oslo kommune tok igjen ansvar for Oslo Nye Teaters videre økonomiske drift.
A/S Det Nye Teater ble stiftet etter initiativ av forfatterne Johan Bojer og Peter Egge, med formål å støtte nyere norsk dramatikk. Seks år senere, da selskapet kjøpte Rosenkrantzgt. 10, ble arkitektene Gudolf Blakstad og Jens Dunker engasjert og de prosjekterte et betongbygg i forenklet nyklassisisme, på vei over til funksjonalisme, med en heisscene i et høyt scenehus (pga. en trang tomt). Heisen er fullt operativ den dag i dag, og som den eneste sceneheisen i Nord-Europa er den med på å gi Oslo Nye Hovedscenen særpreg. For å sikre teatret de beste og mest moderne bygningstekniske, scenetekniske og akustiske forhold, ble det engasjert spesialister både fra Norge og fra utlandet. Etter tre år stod teaterhuset ferdig klart til bruk og teatret åpnet dørene for publikum. I mellomtiden hadde teatrets første premiere funnet sted, i provisoriske lokaler på Lillestrøm, 15. september 1928. Med daværende sjef Ingolf Schanche i tittelrollen satte teatret opp Hamlet. Det nye teaterbygget ble åpnet den 26. februar 1929 med Hamsuns stykke Ved rikets port. De neste to dagene fulgte teatret opp med to nye premierer: Livets spill og Aftenrøde fra samme Hamsun-trilogi.
Det nye teaterbygget ble åpnet den 26. februar 1929 med Hamsuns stykke Ved rikets port.
Oslo Nye Hovedscenen, Rosenkrantzgt. 10. Kapasitet: 717 plasser.
På grunn av vanskelige økonomiske forhold ble teatrets program oppgitt etter et par sesonger, og i 1937 ble hele teaterdriften overtatt av et nytt selskap, A/S Scenekunst, som ble stiftet av skuespiller Victor Bernau. Det Nye Teater ble et privat underholdningsteater. Først i 1947 førte teatersjef Axel Otto Normann igjen teatret tilbake til dets opprinnelige kunstneriske mål. Repertoaret besto av klassiske skuespill, moderne dramatikk (bl.a. norsk), underholdningsstykker, operetter og operaer. I denne perioden fikk Det Nye Teater økonomiske bidrag fra Oslo kommune. A/S Oslo Nye Teater ble i 1959 stiftet, etter initiativ fra Oslo kommune, som innebar at A/S Scenekunst og Folketeatret ble slått sammen. I 1967 overtok Oslo kommune det fulle økonomiske ansvaret for driften og den nye teatersjefen Toralv Maurstad, gjorde Oslo Nye Teater til en ren komediescene. Fra 1986 fikk teatret også bidrag fra Staten, en ordning som opphørte i 1999 da Oslo kommune igjen overtok ansvaret på egenhånd. I 1994/95 ble det under ledelse av arkitektene Kristin Jarmund og Ola Helle foretatt en omfattende oppgradering av publikumsområdene. Bygningen ble tilbakeført til sin opprinnelige og elegante funkisstil samtidig som man tilførte nye løsninger og moderne elementer. Teatret fremstår i dag som et moderne teater med en lokal forankring til Oslo by, og tilbyr sitt publikum et repertoar preget av ny dramatikk, både norsk og internasjonal, og har slik sett knyttet tråder tilbake til teatrets opprinnelige målsetting.
OSLO NYE CENTRALTEATRET
1780 Det Dramatiske Selskab stiftet, og siden har det vært teaterdrift på eiendommen.
1826 Søylesalen; ball- og festlokale for Det dramatiske selskab bygget (i dag utgjør søylehallen skuespillerfoaje og garderober på Oslo Nye Centralteatret).
1897 Teatersalen ombygget av Nationaltheatrets arkitekt Henrik Bull.
1971 Oslo Nye Teater tok over driften av Centralteatret.
Centralteatrets bygning ligger på en teaterhistorisk tradisjonsrik tomt. I midten av 1700-årene lå det her et Gevæxthus, som ble innredet til konsertsal også benyttet til private teaterforestillinger. I 1780 ble det dramatisk selskab Dramatiken dannet, og siden den gang ble det spilt teaterforestillinger på dette stedet. Gevæxthuset ble i 1802 erstattet med en teaterbygning med plass for 500 tilskuere, tegnet av Jørgen Henrik Rawert. Bygningen fikk navnet Dramatiken. I 1826 ble det som tilbygg til teatret oppført en søylesal, som ball- og festlokale for Christiania Dramatiske Selskab. Salen er bevart og fungerer i dag som skuespillerfoajé og garderober.
I slutten av 1880-årene ble det reist en ny bygning, oppført etter tegninger av arkitekt Herman N. Backer.
Oslo Nye Centralteatret, Akersgt. 38. Kapasitet: 360 plasser og Teaterkjeller’n, med 120 plasser.
Teatret startet salget av billetter til Ibsens Vildanden20. juni 1942.
Der drev Kristiania Actiebryggeri forlystelseslokalet «Alhambra», på folkemunne kalt «Ølhambra». Teatersalen ble ombygget av Nationaltheatrets arkitekt Henrik Bull i 1897, og frem til 1899 drev skuespillerparet Alma og Johan Falstrøm teatervirksomheten under navnet Centralteatret. Harald Otto kjøpte teatret i 1902, og var dets eier og sjef til 1928. Fra 1928 til 1959 ble teatret ledet av far og sønn, Reidar og Harald Otto. Bygningen fremsto i sin nåværende form i 1934 med en funkisfasade prosjektert av arkitekt Jens Dunker. I årene 1931-34 var teatret i perioder leid ut til Det Norske Teatret, og etter at teatervirksomheten i familien Ottos regi opphørte i 1959 ble lokalene i to år drevet som Nationaltheatrets Lille scene. Fra 1961 til 1969 ble Centralteatrets lokaler brukt av NRK-Fjernsynet, og senere som bingolokale av Olav Thon. Oslo Nye Teater har siden 1971 sørget for at Centralteatret igjen brukes til sitt egentlige formål.
DUKKETEATRET – OSLO NYE TRIKKESTALLEN
Dukketeatret, en del av Folketeatret, hadde sin første premiere med Gjete kongens harer 17. januar 1953.
Folketeatret og Det Nye Teater slås sammen, og dukketeatret blir hetende Oslo Nye Teater – Dukketeatret.
Oktober 1966 flytter dukketeatret inn i egne lokaler på Frogner Hovedgård, hos Oslo Bymuseum.
Oslo Nye Teater – Dukketeatret flytter videre til Trikkestallen på Torshov, februar 2003. Samtidig skifter dukketeatret navn til Oslo Nye Trikkestallen.
Dukketeatret hadde sin spede begynnelse på Folketeatret da Norsk Dukketeater ved Jane og Agnar Mykle sammen med fire skuespillere fra Folketeatret hadde premiere på Gjete kongens harer den 17. januar 1953. Fra høsten 1953 ble Julian Strøm ansatt som kunstnerisk leder for Folketeatrets Dukketeater, og vi regner ham som grunnlegger for det som i dag er Oslo Nyes dukketeater; Oslo Nye Trikkestallen. Da Folketeatret og Det Nye Teater ble slått sammen i 1959, fulgte Dukketeatret med og ble hetende Oslo Nye Teater – Dukketeatret. Det ble stadig spilt dukketeater i 7. etasje på Folketeatret, men også på Oslo Nye Teater og Victoria Kino. Oppsøkende dukketeater og turnéer fortsatte som før. Ønsket om en selvstendig scene ble etterhvert meget sterk og etter utrettelig innsats av Julian og Birgit Strøm, med god støtte fra daværende teatersjef Mentz Schulerud, kunne Dukketeatret 9. oktober 1966 ha premiere på to enaktere for voksne: Den forvandlede brudgom og Paris dom – i egne lokaler på Frogner Hovedgård, der Oslo Bymuseum holder til. Etter hvert fikk Bymuseet behov for mer plass og dukketeatret behov for mer oppdaterte lokaler, med rom for flere muligheter. Takket være Oslo kommune kunne dukkene flytte inn i et nytt, trygt og godt hjem i Trikkestallen på Torshov i 2003.
Oslo Nye Trikkestallen, Torshovgt. 33. Kapasitet: 230 plasser.
TEATERSJEFER:
Oslo Nye Teater A/S:
2014 – (fortsatt): Kim Bjarke
2010 – 2013: Catrine Telle
2002 – 2009: Svein Sturla Hungnes
1996 – 2001: Kjetil Bang-Hansen
1989 – 1996: Janken Varden
1985 – 1988: Per Theodor Haugen
1979 – 1984: Barthold Halle
1967 – 1978: Toralv Maurstad
1962 – 1967: Mentz Schulerud
1959 – 1962: Axel Otto Normann
A/S Scenekunst:
1947 – 1959: Axel Otto Normann
1945 – 1947: Tore Foss
1939 – 1945: Gyda Hambro (Christensen), delvis i samarbeid med Hjalmar Fries
1939 (noen måneder): Otto Carlmar
1937 – 1939: Victor Bernau
A/S Det nye teater:
1936 – 1937: Einar Sissener, delvis i samarbeid med Fridtjof Mjøen.
1935 – 1936: Gyda Christensen (Hambro)
1934 – 1935: Hjalmar Fries
1933 – 1934: Einar Sissener
1932 – 1933: Gyda Christensen (Hambro)
1931 – 1932: Thomas Thomassen
1928 – 1931: Ingolf Schanche
Tidligere arrangementer
HOVEDSCENEN
24.11
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
24.11
HOVEDSCENEN
25.11
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
25.11
HOVEDSCENEN
26.11
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
26.11
HOVEDSCENEN
26.11
CENTRALTEATRET
MUSIKALEN INGVAR! - EN MØBELSAGA
27.11
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
27.11
HOVEDSCENEN
27.11
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
27.11
HOVEDSCENEN
27.11
CENTRALTEATRET
MUSIKALEN INGVAR! - EN MØBELSAGA
29.11
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
30.11
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
30.11
HOVEDSCENEN
30.11
CENTRALTEATRET
MUSIKALEN INGVAR! - EN MØBELSAGA
01.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
01.12
HOVEDSCENEN
01.12
CENTRALTEATRET
MUSIKALEN INGVAR! - EN MØBELSAGA
02.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
02.12
HOVEDSCENEN
02.12
CENTRALTEATRET
MUSIKALEN INGVAR! - EN MØBELSAGA
03.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
03.12
HOVEDSCENEN
03.12
CENTRALTEATRET
MUSIKALEN INGVAR! - EN MØBELSAGA
04.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
04.12
HOVEDSCENEN
04.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
04.12
HOVEDSCENEN
04.12
CENTRALTEATRET
MUSIKALEN INGVAR! - EN MØBELSAGA
07.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
07.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
07.12
HOVEDSCENEN
07.12
CENTRALTEATRET
MUSIKALEN INGVAR! - EN MØBELSAGA
08.12
HOVEDSCENEN
08.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
08.12
CENTRALTEATRET
MUSIKALEN INGVAR! - EN MØBELSAGA
09.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
09.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
09.12
CENTRALTEATRET
TEATERKJELLER'N
ERIK BYE - AV OG MED BENNY BORG
09.12
HOVEDSCENEN
09.12
CENTRALTEATRET
MUSIKALEN INGVAR! - EN MØBELSAGA
10.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
10.12
CENTRALTEATRET
TEATERKJELLER'N
ERIK BYE - AV OG MED BENNY BORG
10.12
HOVEDSCENEN
10.12
CENTRALTEATRET
MUSIKALEN INGVAR! - EN MØBELSAGA
11.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
11.12
HOVEDSCENEN
11.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
11.12
CENTRALTEATRET
TEATERKJELLER'N
ERIK BYE - AV OG MED BENNY BORG
11.12
HOVEDSCENEN
11.12
CENTRALTEATRET
MUSIKALEN INGVAR! - EN MØBELSAGA
13.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
14.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
14.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
14.12
HOVEDSCENEN
14.12
CENTRALTEATRET
MUSIKALEN INGVAR! - EN MØBELSAGA
15.12
HOVEDSCENEN
15.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
15.12
CENTRALTEATRET
MUSIKALEN INGVAR! - EN MØBELSAGA
16.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
16.12
HOVEDSCENEN
16.12
CENTRALTEATRET
MUSIKALEN INGVAR! - EN MØBELSAGA
17.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
17.12
HOVEDSCENEN
17.12
CENTRALTEATRET
MUSIKALEN INGVAR! - EN MØBELSAGA
18.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
18.12
HOVEDSCENEN
18.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
18.12
CENTRALTEATRET
TEATERKJELLER'N
18.12
HOVEDSCENEN
18.12
CENTRALTEATRET
MUSIKALEN INGVAR! - EN MØBELSAGA
20.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
20.12
CENTRALTEATRET
TEATERKJELLER'N
21.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
21.12
CENTRALTEATRET
TEATERKJELLER'N
22.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
22.12
CENTRALTEATRET
TEATERKJELLER'N
23.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
27.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
28.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
29.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
30.12
TRIKKESTALLEN
JUL MED PRØYSEN OG SNEKKER ANDERSEN
31.12
TRIKKESTALLEN