Et besøk på Freialand er en opplevelse du sent vil glemme!
Hopp i havet
Hopp i havet på Sagene for barn fra 1 til 12. Innendørs sklier, trampoliner, ballbinger, hinderløyper, sykkelbane, mm. Gratis for voksne, 150kr for barn. Veldig populært blant barna. De har også en kafé der foreldrene kan ta seg en velfortjent kaffe og vaffel mens barna leker.
Søndre Aas Gård
Søndre Aas Gård på Holmlia. De har sauer, griser, haner og høner, påfugler, katter, hester og ridning. Åpent hverdager 8-19.30 og helger 8.30 til 16. Åpent i hele sommer!
Kampen Økologiske Barnebondegård
Kampen Økologiske Bondegård for barn - kjempeflott tilbud! De har stort sett alle norske husdyr utenom ku. Til gjengjeld har de et esel. Åpent mellom september og juni, tirsdag til torsdag 17-19 og helger 12-15.
På Kampen, mellom Kampen skole og T-banestasjonen på Ensjø ligger det et lite rødt hus. Dette er Kampen Økologiske Barnebondegård. Stedet ble startet våren 1994.
Tanken om en bondegård i byen startet som et ønske fra tre jenter som deltok på en idékonferanse på Kampen i 1991. De syntes det var for lite dyr i nærmiljøet, og ville ha en bondegård.
Noen voksne tente på tanken og snøballen begynte å rulle. En tidligere skolehage ved Kampen skole ble tatt i bruk, og ved hjelp av dugnadsinnsats, sysselsettingsmidler, midler fra Miljøbyen og Oslo kommune sto gården ferdig til åpning våren 1994. Siden den gang har bondegården på Kampen huset små og store dyr, og tatt i mot barn og voksne som får lære om husdyr, gårdsliv og grønnsaker.
Vi har omtrent 100 000 besøk i året som fordeles over pedagogisk tilrettelagte tilbud, arrangementer og enkeltbesøk på åpen gård.
Litteraturhuset
Litteraturhuset har eget lekerom for barn opp til 7 år, åpent tirsdag-fredag 09.30-14 og lørdager 10-15. I tillegg har de masse forskjellige faste arrangementer for barn, som filmer, bokopplesninger, tøys og fjas, mm. Les mer om disse her. Morsomt!
Cappelen Damm
Cappelen Damm organiserer Bok og Bolle de fleste lørdager - høytlesninger for barn.
Henie Onstad Kunstsenter
Henie Onstad Kunstsenter har et eget kunstverksted der barn kan komme og utfolde seg. HOK Lab er åpent i kunstsenterets åpningstid og tilbudet er inkludert i museumsbilletten. Søndager mellom kl. 11 og 15 er det en museumsvert til stede som kan veilede unge kunstnere. Barn under 7 må være ledsaget av en voksen. To ganger i året arrangeres Familiedag, med en rekke aktiviteter rettet mot barn og unge.
Munch Museet
Munch Museet arrangerer hver første lørdag i måneden Unge Skrik for de mellom 7 og 12, med omvisning og morsom aktivitet i verkstedet.
Her får barnas egen kreativitet blomstre. For eksempel lager de grafikk, maleri, film eller collage. I tillegg har museet diverse aktiviteter for alle barn som besøker museet, som f.eks. bildejakt og bruk av app´en Kunstporten.
Maritimt Museum
Maritimt Museum på Bygdøy arrangerer Barnas Båtverksted hver søndag mellom 12 og 15.
Norsk Maritimt Museum er et landsdekkende museum med ansvar for å samle, forske og formidle maritim kulturarv. Museet er rikt på opplevelser og aktiviteter med innendørs og utendørs utstillinger i et unikt maritimt miljø.
Naturhistorisk museum
I Naturhistorisk museum i Botanisk Hage på Tøyen kan du se dinosaurer og spennende dyr fra hele verden!
Naturhistorisk museum (NHM) omfatter Botanisk hage på Tøyen i Oslo, og museumsbygningene i hagen. NHM tilhører Universitetet i Oslo, og er landets største samling av naturhistoriske objekter. NHM er hjem for det kjente Ida-fossilet.
aturhistorisk museum er Norges største samling av naturvitenskapelige objekter. 6,2 millioner objekter finnes her, det er 65% av landets totale naturhistoriske samlinger. En del av disse samlingene er tilgjengelige for publikum i Botanisk hage og museene der. Ved siden av forskningen som drives ved museene, er oppdatering og vedlikehold av disse samlingene en viktig del av NHMs oppgaver.
Universitetsmuseene på Tøyen har en historie som løper tilbake til 1812, da kong Frederik 6. ga gården Tøyen som gave til Norges nye universitet. Fra 1999 ble alle enhetene på Tøyen slått sammen til én institusjon – Universitetets naturhistoriske museer og botaniske hage. I 2005 ble navnet forenklet til Naturhistorisk museum (NHM).
Colletts hus (Zoologisk museum) har permanente og skiftende utstillinger for publikum. Inngangen er gjennom en moderne paviljong, merket Museumsinngang (se bildet over), der du også finner museumsbutikken. Brøggers hus (Geologisk museum) er for tiden stengt for publikum, men du finner mange av høydepunktene blant objektene våre i utstillingene i Colletts hus. Lids hus (Botanisk museum) inneholder kontorer, herbarier, arkiver o.l. Dette brukes av forskere og er ikke åpent for publikum.
Botanisk hage dekker 150 mål og har ca 35 000 planter fordelt på omtrent 7 500 arter. Her finner du også de to utstillingsveksthusene Palmehuset og Victoriahuset.
Institusjonen skal være i samfunnets tjeneste og forvalte og formidle naturvitenskapelig informasjon til et bredt publikum så vel som til vitenskapelige kolleger i inn- og utland.
Det internasjonale barnekunstmuseet
Det internasjonale barnekunstmuseet på Majorstua er et selvsagt valg - hele museet er laget for og av barn, og du kan velge og vrake i barnevennlige aktiviteter.
Rasmus Barnekunstklubb på Astrup Fearnley Museet
Rasmus Barnekunstklubb har et tilbud til barn mellom 5 og 15 år. To lørdager i måneden klokken 12.30 (for barn fra 5 - 7 år) kl. 14.00 (for barn fra 8 - 10 år) eller 15.30 (for barn fra 11 - 15 år) inviterer museet til kunstopplevelser for barn.
Hver gang leker man med forskjellige temaer hvor kunstnere og formidlere introduserer barna for museets utstillinger. Dagen avsluttes med et kreativt verksted hvor man utforsker ideer og materialer, inspirert av dagens tematikk. Arrangementene varer en time og det er gratis å delta.
Oslo Reptilpark
Reptilparken ved St. Olavs plass er en favoritt! Her kan du se slanger, krokodiller og mye annet rart :)
Oslo Reptilpark åpnet for første gang dørene i Storgata i Oslo i 2002 med daglig leder som eneste ansatt. Det var en årelang guttedrøm som endelig så dagens lys etter om lag 4 år med søknader og papirarbeid. I mange år var daglig leder eneste ansatte med en stor gjeng frivillige som gjorde en uvurderlig jobb med dyr og besøkende.
Siden da har det skjedd mye.
I september 2007, etter en turbulent tid med tap av leiekontrakt og vanskeligheter med å finne nye passende lokaler, flyttet om lag 80 dyr inn i nye, større og flottere lokaler i St. Olavsgate 2 nederst på St. Hanshaugen.
En stor arbeidsgjeng bestående av venner, familie, frivillige og entusiaster sto på dag og natt for å få terrarier og interiør opp å gå for igjen å kunne slippe publikum inn til magiske opplevelser.
En stor takk til alle dem som ga av tid og krefter!
Vi tenker fortsatt på små og store nye prosjekter for å gi publikum enda mer spennende visuelle opplevelser.
Vi har hodene fulle av idéer og ser forbedringspotensiale i hvert terrarie.
I 2011 er vi 3 fulltidsansatte og 5 faste frivillige og parken ser bedre ut enn noengang. Med over 50 forskjellige arter er vi sikre på å gi publikum en spennende opplevelse og på å se enda flere utfordre seg selv med en av våre slanger, eller i spesielle tilfeller en øgle eller tarantell!
I 2016 er vi 10 ansatte og vi møter fortsatt bøtter og spann med entusiastiske, nysgjerrige og noen ganger litt nervøse voksne og barn. Vi har en kjempetakknemlig jobb, hvor vi får dele det vi synes er aller mest spennende med så mange mennesker hver dag!
Afrikansk lekestue
Hver lørdag fra 14 til 18 organiserer Senter for Afrikansk Kulturformidling på Bislett, en morsom workshop for hele familien med aktiviteter som afrikansk maskelaging, ansiktsmaling, hårfletting, tromming og dans og barneteater. Passer for barn fra 1 til 10 år og koster kun 50 kroner.
Akebakker i Oslo
Skøytebaner i Oslo
Badeplasser i Oslo
Fiske i Oslofjorden
Sykkelturer i Oslo
Jibbepark og Snowboardpark
Oslo har fasiliteter for jibbing på ski og snowboard i Torshovdalen og litt i Grünerhagen.
På grunn av mange vintre med ustabile snøforhold har vi flyttet mesteparten av jibbeutstyret til Torshovdalen, som har mer stabile vinterforhold. Vi setter også ut litt mindre jibbeutstyr i Grünerhagen når vinterforholdene er gode nok.
Jibbing er en avgrening av freestyle der man kjører på hopp, trikser og sklir på rekkverk med snøbrett eller jibbeski. Parken er gratis å bruke.
Jibbeparken ligger på Sinsen rett vest for Sinsen T-banestasjon. Jibbeparken i Grünerhagen ligger på Nedre Foss ved Akerselva, rett nord for Grünerbrua.