Back to All Events

Den nye vikaren


  • Adresse og sted: Operaen 1 Kirsten Flagstads Plass Oslo, 0150 Norge (map)

Jo Strømgren Kompani med tullete teater for hele familien

Bli med på Clas Görans krumpspring for å bli lærervikar! Jo Strømgren lager herlig tøysete teater som en hyllest til de usynlige taperne.


Korsfestelse på stuegulvet  

En formiddag sitter Clas Göran på huk foran brevsprekken hjemme hos mormor og venter på posten. Hva er det lille brevet gjemt mellom alle regningene? Det viser seg å være fra skolen: Clas Göran har fått jobb som lærervikar, og han skal begynne allerede i morgen. 

Men vent litt: Det står at han skal undervise i fagene KRLE (kristendom, religion, livssyn og etikk), norsk, matematikk, gym, naturfag, musikk og historie. 

Clas Göran blir livredd, men går straks i gang med grundige forberedelser. Mormors stue er klasserommet og kosedyrene er elevene da han blant annet prøver å korsfeste seg selv, lager fruktsalat i et forsøk på å lære bort matte ved hjelp av frukt – og har sirkeltrening på mormors møbler. 

Latterlig teater med hjerte og brodd 

Den nye vikaren er en uavhengig fortsettelse av Den trøtte mannender Clas Göran bor alene, men ikke klarer å stå opp om morgenen og mister jobben. Når vi møter ham i Den nye vikaren, har han flyttet hjem til mormor. Det hele er tullete teater på typisk Jo Strømgrensk vis, men under overflaten aner vi en hyllest til de usynlige taperne, de som gjør sitt beste for å finne sin plass i samfunnet og bidra med noe viktig. 

Å bedrive humor overfor en stakkarslig karakter er betenkelig, men gjennomført med empati og respekt kan det bidra til at vi tenker oss om før vi peker på noen og sier noe nedsettende. Og så gjør det jo ikke noe at vi ler oss skakke på veien.  

Forestillingen er full av fysisk humor som alle skjønner, men har også i seg snev av opprør mot rigid pedagogikk og mangel på fantasi i skoleverket.  


Billetter

  • FREDAG 6. SEPTEMBER

    18:00 / Scene 2

    KJØP

  • LØRDAG 7. SEPTEMBER

    13:00 / Scene 2

    KJØP

  • LØRDAG 7. SEPTEMBER

    15:00 / Scene 2

    KJØP

  • SØNDAG 8. SEPTEMBER

    13:00 / Scene 2

    KJØP

  • SØNDAG 8. SEPTEMBER

    15:00 / Scene 2

    KJØP


OM JO STRØMGREN

Jo Strømgren har utmerket seg i inn- og utland som koreograf, regissør, scenograf, dramatiker og tidligere danser. Siden 2013 er han tilknyttet Nasjonalballetten som huskoreograf – og parallelt holder han sitt eget kompani, Jo Strømgren Kompani (JSK), gående.  

JSK har turnert i over 60 land med sin helt særegne blanding av dans og teater, med en distinkt og ofte svært fysisk humor kombinert med mørkere, politiske undertoner. 

Later Event: September 8
SPKRBOX FAMILIEDAG