Back to All Events

Helgeprogrammet hos "Oslos beste opplevelse for barn" - Teknisk Museum


  • Teknisk museum NORWAY (map)

Helgeaktiviteter

〰️

Helgeaktiviteter 〰️


HELGEAKTIVITETER





  • 11.00 - 13.00 Åpen Teknolab 🕹️

    Bli med og test ut en radiostyrt bil, generere dine egne AI-bilder eller hva med å tegne med en sandskriver? Passer for alle. Møt opp ved Teknolab i 1.etasje.

  • 12.00, 14.00 og 16.00 Modelljernbanen 🚃🛤️

    Vi starter en av museets modelljernbaner. Følg med på tog og karuseller som beveger seg! Kanskje finner du Superman og Batman? Modelljernbanen finner du ved vannhjulet i museets 3. et. Du kan ta trappa opp fra resepsjonen.

  • 12.00–12.30 Planetariet - over 7 år ✨🌠🌌🔭

    En fortellerstund om stjerner, planeter og historier om stjernebildene. Passer fra syv år. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 7 i foajéen. 1. et.

  • Kl 12-12.30: Teknisk museum på 1-2-3 - Fra 7 år i følge med voksen

    En kort og innholdsrik runde med mumien Maren og andre av omviserens favoritter.
    Moro for liten og stor.  Møt opp ved søyle 6 i foajéen.

  • 13.00–13.40 Vitenshow - passer for alle 🧬🥼🔬🔥

    Lekende læring gjennom flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for alle. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte utenfor Auditoriet, ned trappa ved kaféen.

  • Kl 14-15: Tekstiltrykk - passer for alle

    Design ditt eget budskap og motiv i vinyl, så trykker vi det på bomullslerret med varmepresse. Passer for alle. Møt opp i Teknoteket i Vitensenteret. Se 112 i kartet.

  • Kl 15-15.30: YouTube – fabrikk for oppfyllelser? Fra 11 år

    Ta på deg VR-briller og opplev nettsidene Wikipedia og YouTube som 3D-landskap. Hvorfor viser kunstnerne Amelie og Boris oss nettsidene på denne måten?Drop-in, møt opp i tele- og datautstillingen I/O i 4. et.

Hele dagen: Anbefalte løyper

Prøv våre løyper som gjør at du eller dere kan oppdage flere ting på museet – og kanskje kan dere snakke sammen om det dere ser.



Hele dagen: Åpent pusterom

Ved medisinutstillingen. Ta en pause, og en titt inn i vårt medisinbibliotek.



Hele dagen: NY TELE- OG DATAUTSTILLING: I/O

Bli kjent med informasjons- og kommunikasjonteknologi (IKT) gjennom  tele- og datahistorien på en nyskapende og unik måte: Ta med en identifikatorpinne, som du finner i inngangen, og logg deg inn på utstillingen! Kunstig intelligens (AI) hjelper deg til en museumsopplevelse i spektakulære omgivelser, der fortid møter nåtid – med engasjerende pekere mot fremtiden. Hele familien kan "nostalgireise" i tiden og  dele erfaringer knyttet til mer enn 250 gjenstander som representerer eldre og nyere teknologi med hver sin fabelaktige historie.

 
 

Torsdagsåpent: ­Ni til ni

Opplev museet utover vanlig åpningstid. Hver torsdag har vi kveldsåpent frem til kl. 21! Opplev den nye utstillingen om tele- og datahistorie: I/O, se vårt populære vitenshow, hør om en av våre utvalgte gjenstander, gå en av våre anbefalte løyper, gå på kunstjakt eller rusle rundt på egen hånd. Kanskje blir det også litt ekstra på programmet denne dagen. Kafeen er åpen, og serverer deilig middag. Velkommen!


Praktisk info

BILLETTER

Velkommen til Teknisk museum! Billetter kjøpes i resepsjonen, på billettautomat i foajeen eller via vår billettløsning på nett.

Priser:

Voksne: 165,-
Barn (4–17 år): 110,-
Barn (0–3 år): Fri entré
Familiebillett (2 voksne og 4 barn): 490,-
Student, vernepliktig: 110,-
Honnør: 110,-

Ledsagere med ledsagerbevis kommer gratis inn.
Alle priser er inkl. 12% mva.

KJØP DIGITAL BILLETT HER

Åpningstider i 2022

Man: Stengt (utenom skoleferien*)
Tir, ons og fre: 9-16
Langåpent torsdager: 9–21

Helger og ferier*: 10-17
Langåpent 9-21 på torsdager

*Følger Osloskolenes feriekalender
*Unntak: 2. pinsedag, samt mandag etter vinter- og høstferien i Oslo.


Årets stengte dager:

Julaften, 1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai.
Butikken og kafeen har de samme åpningstidene som museet.


Kontakt:


For mer informasjon, ta kontakt med resepsjonen på tlf. 22 79 60 00 eller på post@tekniskmuseum.no.


Permanente og temporære utstillinger

Utstillingene
Museet har mer enn 25 permanente og temporære utstillinger om energi, olje, industri, medisin, fly, biler og tog.

Utstillinger

Sand i maskineriet 

Nasjonalmuseet på Teknisk museum: Nasjonalmuseet har inntatt Teknisk museum med 27 kunstverk. Noen av dem er opplagte "brudd", mens man kan lure på om andre egentlig alltid har stått på museet. 

Kom og se selv! Vil du være med i trekningen av fine premier, kan du delta i vår kunstjakt. Oppgaven finner du på museet.

Les mer

Oslo Vitensenter 

I Vitensenteret kan du leke og lære på ca. 1400 kvm. Gjennom aktiv deltakelse kan du utforske prinsipper innen temaene: Energi, Fysiske fenomener, Lys i mørket, Matematikk og Kroppen. Vitensenteret tilbyr lekende læring for små og store. Her må du bruke hode, armer og bein!

Les mer

Olje og gass 

Opplev den fascinerende historien om det norske oljeeventyret. I utstillingen kan du blant annet betjene komfyren som med noen millioner års koketid lager olje og gass. Du kan også ta plass i borebua og dreie borestrengen mens du får inntrykk av å være på feltene i Nordsjøen, du kan kaste deg ned i redningsstrømpen, prøve deg på evakueringslabyrinten og du kan telle kronene som renner inn i Oljefondet.

Les mer

Strøm i hjemmet 

Utstillingen viser hvordan stadig flere elektriske apparater har blitt en del av hverdagen vår. Du møter hjemmemiljøer fra 1920, 60- og 90-tallet. I tillegg kan du se mindre elektriske apparater, reklamer og bilder fra ulike tidsperioder. 

Les mer

EnergiTivoli 

Bli med på å løse fremtidens største utfordring – menneskapt global oppvarming. I utstillingen EnergiTivoli får publikum lære om verdens energiforbruk, eksperimentere med fornybare energikilder og stemme på løsningene. Utstillingen er fylt av nyskapende interaktive installasjoner det ikke finnes maken til.

Les mer

Skaperverkstedet TeknoLab 

Fremtidens digitale sløydsal! Verkstedet har blant annet et klassesett med 3D-printere, 2D folieskjærere og en unik programmerbar musikkmaskin. TeknoLab sikter mot å øke forståelsen av hvordan digitale verktøy kan brukes i kreative prosesser der nyskaping kan inspirere elevenes nysgjerrighet og innovasjonskompetanse.

Les mer

Planetariet 

Med utgangspunkt i kjente og ukjente stjernebilder flyr vi inn i den greske mytologiens eventyrverden. Forestilingen vises i en del helger og i skoleferier. Hvilke helger? Følg med på museets hjemmesider for helgens program. Forestillingen tar mellom 30 og 45 minutter og aldersgrensen er 7 år.

Plast 

Temaet for utstillingen er produksjon og bruk av plast i et historisk perspektiv. Her kan du se maskiner som har laget plastprodukter for industri, husholdning og klær.

De utstilte gjenstandene er i ulike plastmaterialer. Telefoner og stikkontakter fra mellomkrigstiden i bakelitt vises sammen med klær, møbler og emballasje i syntetisk plast som ble vanlig etter andre verdenskrig.

Les mer

Vitenscenen 

Vitenscenen er en nybygd scene, og skal fungere som arena for mindre vitenshow, samt skoleundervisning. Vitenscenen har sitteplass til rundt 50 elever, men kan utvides ved at den ene delen av arenaen er mobil.

Les mer

Usynlig verden 

Se kroppens mikrounivers! De unike fremstillingene er laget ved hjelp av det aller siste innen visualiseringsteknologi. Utforsk bilder og film tatt ved hjelp av lysmikroskopi, elektronstråler og røntgen. Se hvordan teknologi sammen med menneskelig kompetanse gjør det mulig å få innblikk inn i en fantastisk verden som tidligere var usynlig!

Les mer

Klokker og ur 

Norsk Urmuseum ble stiftet i 1904 og har vært en egen stiftelse siden 1995 med tilhold ved Norsk Teknisk Museum. Samlingen etter legen Johan Knap ble gitt til museet i 1976 og består av mer enn femti ur. Flere verdifulle ur fra samlingen vises i utstillingen. Gulv- og veggurene er hovedsakelig franske og britiske. Mange av klokkene var statusobjekter på 1700- og 1800-tallet.

Les mer

Lekende læring i Oslo vitensenter
Oslo Vitensenter er stedet for å ha det gøy mens du lærer, alt fra å teste reaksjonstid til å konkurrere med en venn om å ha mest hjernekontroll (og mye mye mer). Utforsk også naturvitenskapelige og teknologiske prinsipper innenfor temaene energi, fysiske fenomener, kroppen, matematikk og verdensrommet.

Medisinsk historie gjennom tidene
Nasjonalt Medisinsk Museum inneholder medisinhistoriske utstillinger om alt fra kroppens innside til grøssfremkallende operasjonsteknikker. Avdelingen sitter også på store samlinger av gjenstander, bøker og arkivalia.

Om museet

- Norsk teknisk museum er en gullgruve for nysgjerrige i alle aldre

Norsk Teknisk Museum er nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin og et eldorado for utforskende mennesker i alle aldre. 

Teknisk museums utstillinger: Museet har over 25 permanente og temporære utstillinger om energi, olje, industri, medisin, fly, biler og tog. Visjonen er å bli Norges mest synlige, dristige og dialogorienterte museum.

Oslo vitensenter setter undring og opplevelse i fokus. Med over hundre interaktive installasjoner kan du utforske naturvitenskapelige og teknologiske prinsipper innenfor temaene energi, fysiske fenomener, kroppen, matematikk og verdensrommet. 

Nasjonalt medisinsk museum viser permanente og temporære inneholder medisinhistoriske utstillinger og har samlinger av gjenstander, bøker og arkivalia. Museet er integrert i Norsk Teknisk Museum.

Visjonen er å være det mest engasjerende, kunnskapsgivende og morsomste museet. Misjonen er å være et nasjonalt referansesenter for foskning, formidling og forvaltning av teknologiens, medisinens og vitenskapens historie og muligheter. Museets ansatte kobler historien med nåtid og fremtid.

Museumsbutikk og kafé 
Museumsbutikken har lekende læring til salgs og museumskafeen tilbyr italiensk og gresk mat, pølser, kaffe, is og kaker.