Back to All Events

Familieomvisning på Forsvarsmuseet

  • Forsvarsmuseet - Akershus festning, Bygning 62 Oslo, 0015 Norge (map)

Høstferie på Forsvarsmuseet

Velkommen til morsomme aktiviteter for hele familien. Bli med på spennende familieomvisninger, let og finn-løype for barn og tegnekrok.

Modeller fra Telegrafkompaniet antrukket uniform anno 1888. Her stående ved en feltsmievogn. Fotograf: Wolfmann. lisens: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0

Hver dag kl. 13.00: Familieomvisning. Hør om riddere og soldater, om hvordan man gikk på do på en 1600-talls seilskute og se ting du vanligvis ikke får se i museet.

Oppmøte i museets resepsjon.

Familieomvisningen passer best for barn i alderen 5-10 år.

Aktivitetene og omvisningen er inkludert i inngangsbilletten.

Norske handelsflåte handelsflagg 1936 MS British Columbia Express model skipsmodell. Fotograf: Wolfmann, lisens: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0


Om Forsvarsmuseet

Forsvarsmuseet er Forsvarets hovedmuseum og har holdt til i en gammel arsenalbygning på Akershus festning siden 1860. Utstillingene viser historien til det norske forsvaret, med vekt på tiden fra 1400-tallet og frem til våre dager.

Utstillingene gir et innblikk i Forsvarets utvikling og viser hvordan militær tenkning og krigens virkelighet har vært nært knyttet til teknologisk, økonomisk og politisk utvikling.

Inngangspartiet til Forsvarsmuseet. Bildefil © eies av Hva skjer i Oslo

Penguin pingvin) er et sjømålsmissil utviklet av det norske selskapet Kongsberg Våpenfabrikk (KV, nåværende Kongsberg Defence Systems) fra tidlig på 1970-tallet, og videreutviklet siden.

Missilet som fikk navnet Penguin MK1 var verdens første «fire and forget-missil». Fotograf: © Mosbatho, lisens: Creative Commons Attribution 4.0 International l

Tematiske utstillinger og aktiviteter

Museet har flere tematiske utstillinger og formidler informasjon fra alle forsvarsgrener.

Slik kan de besøkende på historisk grunnlag ta standpunkt i forsvarshistoriske spørsmål, og til Forsvarets rolle i dag.

Museet har mange aktiviteter i og rundt utstillingene, og årlig har vi tilbud for både for store og små: vår- og høstprogram med foredrag og omvisninger, sommerløype i utstillingen, juleverksted, vinterferiedag og kulturnatt.

Åpningstider
Mai – august: 10.00 - 17.00
September – april: 10.00 – 16.00

Stengte dager 2022
24. - 26. desember 
31. desember

Kafé 
Alle dager 11.00 – 15.00

Bibliotek
Onsdager 09.00 – 18.00
eller etter avtale

Earlier Event: October 6
Høstferie: Heksene
Later Event: October 7
Høstferie: "Sjokoladeverksted"