Back to All Events

Barnekunstmuseet med kunstverksted for barna

  • Det internasjonale barnekunstmuseet 4 Lille Frøens vei Oslo, Oslo, 0371 Norway (map)

Kreativt kunstverksted på Barnekunstmuseet

Verksted med aktiviteter tilpasset barnas alder. En aktivitets-leder veileder og assisterer med materiale. Barn i barnehagealder bør ha med seg en voksen på verkstedet.

Se også hva som skjer i Høstferiehelgen på Barnekunstmuseet:

HØSTFERIE I OSLO  Ballongklovn og ansiktsmaler lør/søn 1,2 og 8,9. oktober 2022 Museet får igjen besøk av en fargerik ballongklovn og en ansiktsmaler. Klovnen lager morsomme ballong-figurer til alle barn som vil ha !

Pris: Voksne 75 Barn/student /honnør/grupper 40/ OsloPass: Gratis

Adresse

Lille Frøens vei 4, 0371 Oslo



Arrangementstider i høstferien

*trekk kø-lapp når du kommer lørdag 8. oktober 12-16 søndag 9. oktober 12-16



+ dropin kunstverksted torsdag 6. oktober 9.30-14 lørdag 8. oktober 11-16 søndag 9. oktober 11-16





OM MUSEET



Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo, Norge, er en pioneerinstitusjon og regnes som ett av de første i sitt slag i hele verden. I dag rommer museet en unik kunstsamling laget av barn og unge fra mer enn 180 land.



VÅR HISTORIE Museet ble etablert i 1986 av Stiftelsen Barnas, Historie, Kunst og Kultur. Filmkunstner Rafael Goldin (1920-1994) og hans kone, lege Alla Goldin (1938-2007) står bak museets idé og unike samling.

– Barn er et folk, sier man. Men et folk eksisterer ikke uten kultur. Barn er et folk som hører fremtiden til. Og da må dette folk ha rett til sitt eget språk, sin egen kultur, sin kunst og sin historie. – museets grunnlegger & filmregissør Rafael Goldin (1920-1994)

FUNKSJONER OG VERDIER

  • Å BEVARE: Museet samler inn barnas kunstverk fra hele verden og bevarer dem for ettertiden.

  • Å SKAPE: Besøkende barn og voksne får mulighet til å delta i museets ulike aktiviteter.

  • Å FORMIDLE: Museet arrangerer vandreutstillinger med forskjellige temaer både i inn-og utland.

Vandreutstilllinger sendes til skoler, kunstforeninger, bedrifter og andre organisasjoner etter avtale. Det arrangeres også nasjonale og internasjonale prosjekter som avsluttes med utstillinger.

10419425_975952865753304_5609108922745655302_nHovedmålsettningen er å fremme «barnas rettigheter» og i fremtiden fungere som et forskningssenter for barnas kunst, historie og kultur. Gjennom sin virksomhet bidrar museet i høy grad til å skape forståelse for barns egen kultur og sivilisasjon. Spesielt er FNs barnekonvensjonens artikkel 12 & 31 viktige ledetråder for museet: Artikkel 12: Å si sin mening og bli hørt: Barnet har rett til å si sin mening i alt som vedrører det og barnets meninger skal tillegges vekt. Artikkel 31: Lek og fritid: Barnet har rett til hvile, fritid og lek, og til å delta i kunst og kulturliv.

Museet er en kilde til inspirasjon for både barn og voksne. Vår langsiktige misjon er å er å spre respekt og forståelse for verdien av barnas kunst og kultur og samtidig fremme barnas rettigheter. Retten til å kunne ha og bevare sin egen kultur, som ellers er et anerkjent prinsipp når man snakker om folkeslag eller andre befolkningsgrupper. I tillegg til den estetiske verdien bidrar museet gjennom barnekunsten å få bedre forståelse for barnas verdinormer og visjoner.

MUSEETS STRUKTUR Museet eies av den private Stiftelsen Barnas Historie, Kunst og Kultur som ble etablert i 1980. Stiftelsen ledes av et styre på inntil 8 medlemmer og er medlem av den norske og Unesco’s internasjonale museums-forening. Museet mottar årlig driftsstøtte fra Kulturdepartementet.

Pris: Voksne 75 Barn/student /honnør/grupper 40/ OsloPass: Gratis

www.barnekunst.no tel.22691777 epost: info@barnekunst.no

Later Event: October 6
Høstferie: Heksene