Back to All Events

MINIMUNCH - BARNAS KUNSTDAG

En søndag i måneden er MUNCH dedikert til barna. Vi inviterer til kunstaktiviteter, og lekne omvisninger.

Vi ønsker å sette barnas kunstopplevelse i sentrum, og la dem møte kunsten på deres egne premisser. 

Passer for: barn fra 2-10 år, i følge med voksne
Pris: 50 kr pr barn, inkludert inngang til museet. Voksne kjøper ordinær inngangsbillett

PROGRAM SØNDAG 6. MARS

Museet inviterer til impro-omvisning, dans i en kunstinstallasjon og verksted der barna får male i Munchs ånd.

Vil du være med på impro-omvisning i utstillingene? Det andre teatret er Norges første og eneste teater med fokus på improvisasjon. I museet inviterer skuespillerne barn og voksne til en utradisjonell og improvisert omvisning: «Du skal ikke tro på alt du hører, men det kan jo hende det er sant, at Munch hadde superkrefter og jobbet om natten».

Har du lyst til å male på et stort lerret? I publikumsverkstedene holder kunstner Jorunn Hancke Øgstad et eksperimentelt malerverksted i Edvard Munchs ånd. Der skal det jobbes lag på lag med vann, tekstilfarge og sjablonger. Hver lille venne eller familiegruppe får et stort lerret til å eksperimentere på,  med kyndig veiledning fra Jorunn. Vi vet ikke helt hvordan malingen og vannet oppfører seg, men det gjorde heller ikke Munch når han prøvde seg frem. Etter verkstedet er over blir maleriet et fargerikt festplagg til å leke videre med.

Vil du leke i labyrinten? I 9. etasje finner dere den den interaktive kunstinstallasjonen Hjernelabyrinten, skapt av kunstneren Jennie Bringaker. Installasjonen er inspirert av Munchs frie og utprøvende metoder, og av hjernens kreative og logiske potensial. Vi har rett og slett skapt et publikumsverksted for alle som liker å leke! I Hjernelabyrinten kan du skrive og tegne på veggene, utforske på egenhånd eller bare ta en pust i bakken. Denne søndagen er kunstneren Amir Asgharnejad tilstede og aktiviserer Hjernelabyrinten med barna gjennom å tegne brokker av en fortelling som barna får være med å fabulere og tegne videre på.

PROGRAM SØNDAG 3. APRIL

Denne søndagen kan du lage en bok med din egen magiske bildefortelling sammen med kunstner Gelawesh Waledkhani, leke i Hjernelabyrinten eller være med på impro-omvisning med Det andre teatret.  

Vil du lage din egen bildefortelling? Sammen med kunstner Gelawesh Waledkhani kan du utforske din kreative side. Gelawesh Waledkhani (f. 1982 i Kurdistan) er en billedkunstner som bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo, og har deltatt på en rekke separat- og gruppeutstillinger i inn- og utland.  

Vil du være med på impro-omvisning i utstillingene? Det andre teatret er Norges første og eneste teater med fokus på improvisasjon. I museet inviterer skuespillerne barn og voksne til en utradisjonell og improvisert omvisning: «Du skal ikke tro på alt du hører, men det kan jo hende det er sant, at Munch hadde superkrefter og jobbet om natten». 

Denne søndagen inviterer vi også til den interaktive kunstinstallasjonen Hjernelabyrinten laget av kunstneren Jennie Bringaker. Inspirert av Munchs frie og utprøvende metoder, og hjernens kreative og logiske potensial, har vi skapt et omsluttende publikumsverksted til alle som liker å leke. I Hjernelabyrinten kan du skrive og tegne på vegger, utforske på egenhånd eller bare ta en pust i bakken. 

PROGRAM SØNDAG 8. MAI

Denne søndagen kan du la deg inspirere av alle slags Munch-suvenirer når barna får lage sin egen snodige skulptur sammen med billedkunstner Anna Daniell. Du kan også leke i Hjernelabyrinten eller være med på impro-omvisning med Det andre teatret.  

Vil du skape noe selv? Bli med og lage snodige skultpturer med kunstner Anna Daniell.  Anna Daniell (f. 1978) er en kunstner bosatt i Oslo som arbeider med skulptur, film, performance og tekst. Gjennom menneskets historie har skulpturer og gjenstander blitt ladet med overnaturlige krefter og vært grunnleggende for fellesskapsfølelse og identitet. Daniell undersøker hvilken betydning kunst og gjenstander kan ha for oss i samtiden ved å skape situasjoner der publikum får møte kunsten på nye måter.   

Vil du være med på impro-omvisning i utstillingene? Det andre teatret er Norges første og eneste teater med fokus på improvisasjon. I museet inviterer skuespillerne barn og voksne til en utradisjonell og improvisert omvisning: «Du skal ikke tro på alt du hører, men det kan jo hende det er sant, at Munch hadde superkrefter og jobbet om natten»

Denne søndagen inviterer vi også til den interaktive kunstinstallasjonen Hjernelabyrinten laget av kunstneren Jennie Bringaker. Inspirert av Munchs frie og utprøvende metoder, og hjernens kreative og logiske potensial, har vi skapt et omsluttende publikumsverksted til alle som liker å leke. I Hjernelabyrinten kan du skrive og tegne på vegger, utforske på egenhånd eller bare ta en pust i bakken. 

Arrangementsdatoer

MUNCH

06.03.2022 11:00

06.03.2022 12:00

06.03.2022 13:00

06.03.2022 14:00

03.04.2022 11:00

03.04.2022 12:00

03.04.2022 13:00

03.04.2022 14:00

08.05.2022 11:00

08.05.2022 12:00

08.05.2022 13:00

08.05.2022 14:00


ÅPNINGSTIDER

Mandag - tirsdag:  10-18
Onsdag - fredag:   10-21
Lørdag - søndag:   10-18

Info og åpningstider til:
serveringbutikk og bibliotek

Besøksinfo

Vi utvider åpningstidene i helgene fra og med 1. april 2022: 

Mandag - tirsdag: 10 – 18
Onsdag - søndag: 10 – 21

Stengedager:

1. mai 2022


Adresse:

 
Earlier Event: April 30
Ronja Røverdatter - Égal teater
Later Event: May 21
Nabospionen // Symra kino