Back to All Events

Dette skjer på Teknisk Museum i helgen

  • Teknisk museum NORWAY (map)

Helgeprogram

11.00-12.30 Oppdraget

Er du klar for en utfordring? Klarer du å lage en katapult av blomsterpinner? Hva med å bygge en bro av kun sugerør? Vi har ulike oppdrag vi vil at du skal løse! Passer for alle. Drop-in i Teknoteket i 1. etasje.

12.00-13.00 Dampveivalsens vals

Bli bedre kjent med en av våre sentrale gjenstander på museet, nemlig dampveivalsen, gjennom prøving og praksis på en av våre miniatyrmodeller. Lær om vanndampens funksjon gjennom lek! Passer best for barn over 8 år i følge med en voksen. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 5 i resepsjonen.

12.30-13.00 Vitenshow

Lekende læring gjennom flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for alle. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte utenfor Auditoriet, ned trappa ved kafeen.

13.00-14.00 Lær deg koding med Sphero (ikke 19.-20. februar)

Er du nysgjerrig på hvordan koding fungerer, eller ønsker du å lære mer? Bli med oss og test ut Sphero Bolt, en liten robotball du kan styre enten ved hjelp av en bryter for de aller minste, eller ved hjelp av koding. Vi tilpasser nivået for deg. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 5 i resepsjonen.

14.00–15.00 Moro med - - - - - .-. ... . (=morse)

På 1900-tallet kommuniserte man med morsekode via telegrafi, undersjøiske kabler og radio. Lær hvordan du kan bruke signaler til å sende meldinger uten moderne teknologi. Passer for alle. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 5 i resepsjonen.

15.00-15.30 Menneske og maskin

Er du en kyborg? Mennesker blir maskiner og maskiner blir som mennesker. Bli med på en kunnskapsrik runde om teknologiske hjelpemidler og kunstig intelligens. Passer fra 8 år. Oppmøte ved søyle 5 i resepsjonen.

15.00-16.00 Enkel spillprogrammering (OBS! Kun 22.-27. februar)

Har du runda alle spillene dine hjemme og leter etter noe nytt? Lær deg heller enkel spillprogrammering hos oss med MakeCode Arcade og lag dine egne spill i vinterferien. Passer best for de over 10 år. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 3 i respesjonen. 

16.00-16.15 Sans og samling (utgår 28. februar)

En kort presentasjon hvor vi løfter frem en spennende gjenstand fra museets samlinger. Ulike tema hver dag. Passer for alle. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 5 i resepsjonen.

Kunstjakt - hele dagen

Vil du være med i trekningen av fine premier, kan du delta i vår kunstjakt. Kartet får du i resepsjonsområdet, og legger du igjen kontaktopplysninger blir du med i trekningen omtrent hver 14. dag.

Hele dagen (egenaktivitet)

Løyper: Vi har anbefalte løyper som gjør at du eller dere kan oppdage flere ting på museet – og kanskje kan dere snakke sammen om det dere ser. 

Liv og død omhandler medisin, kropp og helse med b.la. et vannrør, en jernlunge og et naturlig balsamert lik. 

Bædi og Børdi

Last ned appen Bædi og Børdi som guider dere rundt i museet. 

Android

App store

Hold deg oppdatert

Følg med på helgeaktiviteter, ferieaktiviteter og andre arrangementer. Legges ut fortløpende her!

Se programmet fremover