Back to All Events

Påskeprogram i Husdyrparken


9. APR. KL. 10:00–18. APR. KL. 17:00

Påskeprogram i Husdyrparken

Arrangement av EKT Rideskole og Husdyrpark

Sted: EKT Rideskole og Husdyrpark

Påsken står for døren og vi har et fullspekket påskeprogram for barnefamilier, skolebarn, ryttere i alle aldre og nivåer og for deg som «bare» er dyrekjær og tilbringer påsken i byen. Husdyrparken har geiter, sauer, kaniner, griser, hester som kan klappes på og høns, gjess og påfugl som går fritt omkring. Vi har tråtraktorer, koster og trillebårer for små «bønder i byen».

Les hele vårt påskeprogram her: https://www.rideskole.no/paskeferie-aktiviteter-i.../

Kosestund med geitekillingene hver dag. Ledes av en av våre dyrepassere som lærer deg å få kontakt med spretne killinger. Kl 11 og 15.30. https://www.rideskole.no/kosestund-med-geitekillingene/

Mini-hesteshowet Hester i frihet kl 13-13.30 byr på mye gøy for hele familien. https://www.rideskole.no/hester-i-frihet/

Vi har runderidning for barn 1-12 år fra kl 10. https://www.rideskole.no/husdyrpark/2093-2/

På søndager kan du kjøre hest og vogn i Ekebergparken fra 12-14. https://www.rideskole.no/kjoring-med-hest-og-vogn/

Man-fre i påskeuken har vi de populære dagskursene for barn fra 6-12 år. Dyrepasser for en dag https://www.rideskole.no/husdyrpark/dyrepasser-for-en-dag/
Nybegynnerdag med hest https://www.rideskole.no/husdyrpark/nybegynnerdag-med-hest/

Lør 26.mars og søn 27.mars:
Lag påskepynt! Toveverksted for hele familien. Lær å tovesaueull og lage et fint ullegg med pynt. https://www.rideskole.no/.../lag-paskepynt.../

Fra egg til dunkledd kylling:
1) Mandag 28.mars: Film fra eggene som legges i rugemaskin (digital visning på Facebook).
2) Onsdag 6.april: Film om hvordan vi gjennomlyser eggene for å se om det er liv inni egget (digital visning på Facebook).
3) Mandag 18.april: Nå blir det spennende, klekkingen er i gang! (digital visning på Facebook).
4) Lørdag og søndag 23. og 24.april,
kl 10.30, 11.15, 12, 13.30:
Vi inviterer deg til EKT for å hilse på de nyklekkede kyllingene. Når er de ca 1 uke gamle og robuste nok til å bli holdt i hånden. Barn kan også holde, men må lære at kyllingene ikke tåler å bli klemt på! Fysisk møte med kyllinger. https://www.rideskole.no/.../hils-pa-nyklekkede-kyllinger/

Søn 17.april kl 12-15:
Påskeeggjakt! Påskeharen kommer og gjemmer sjokoladeegg til alle barn. https://fb.me/e/1rFTJOKKi

Ridning i påsken:
Dagskurs og 3 dagers rideleir.
Man 11.april, tirs 12.april og ons 13.april kl 15-18.30.
Søn 17.april kl 11-15.
https://www.rideskole.no/dagskurs-og-3-dagers-rideleir/

Enkeltridetimer for nybegynnere og øvede. Turridning i Ekebergparken: https://www.rideskole.no/rideskole/enkeltridetimer/


Husdyrparken er åpen 10-17 alle dager.

EKT Husdyrpark har 10 ulike dyreslag som går fritt på området eller i en innhegning som du kan gå inn i.

Hos oss kan du hilse på hester, kuer, geiter, sauer, griser, kaniner, gjess, høns, påfugler og ulike typer svømmefugl.

Vi ligger midt på Ekebergsletta, 10 min fra Oslo sentrum. Ekeberg er et populært friluftsområde hele året.

Alt dette kan du oppleve i Husdyrparken – hele året!

 

Geitegården

Geitegården ligger midt på tunet og har et klatrestativ der geitene liker å være. Geitene våre går samlet i en flokk med bukk, geiter og killinger. De er sosiale, snille og morsomme dyr.

 

Hønsegården

Hønsene er tamme og vil komme ganske nær deg. Vi har mange ulike hønseraser som legger egg vi kan spise. Om våren og sommeren er påfuglhannene spesielt flotte med sine fantastiske halefjær. De er kloke dyr som er spennende å få kontakt med.


Kaningården

Barn elsker å kose med kaniner. Men kaniner er ganske sky og trenger mye ro for å unngå stress. Du kan gå inn i kaninhuset, i et begrenset antall. Følg anvisning på stedet. 


Fugledammen

Svømmefuglene er helt avhengige av vann, og vasker seg hver dag i dammen eller i små badebasseng vi setter ut. Vi har flere typer svømmefugler som bruker fugledammen hele året, så lenge det ikke er is.

 

Stallene

Bli med inn og se hvor hestene bor. De fleste hestene liker å titte ut på folk som kommer forbi. Men snur den seg bort, skal du la den være i fred. I gamlestallen bor også husdyrne om natten.

 

Café og varmestue

Cafeen Spis Sunt ligger ved hovedinngangen selger ferskt, hjemmelaget bakverk, suppe, baguetter, pølser, kaffe, is, mineralvann etc. I annen etasje over den nye stallen finner du en varmestue med lekekrok for de minste barna. Medbrakt mat kan spises i varmestuen.
Åpningstider og meny

 

Rasteplasser

Vi har rasteplasser hvor man kan spise medbrakt mat. Men husk at maten din er fristende for løse dyr, så følg godt med. Både gris, sau og geit vil lukte maten og forsøke å få tak i den. Vi anbeafler spising i området ved hovedinngangen som er dyrefritt område.

 

Traktorbane

Små John Deere tråtraktorer med graveapparat og tilhenger til disposisjon for små “bønder i byen”. Små veiskilt og en morsom låvebro med tunnell å kjøre igjennom. For barn fra 3-7 år.

 

Trampoliner, stylter, dumphuske og sklie

Vi har flere trampoliner, stylter, dumphuske og en sklie på området. Lekeapparatene er for barna. Trampolinene er ikke tilgjengelige på vinteren.

 

Trillebårer, koster og spader

På tunet finnes små trillebårer, koster og spader til de minste barna. De synes det er gøy å tømme møkka i egen møkkabinge under trappen.

 

Hesteskokasting

Hesteskokasting er en morsom aktivitet for store og små. Man står bak en strek og kaster hestesko på en metallpinne, poeng til den som treffer. Passer for alle. Hesteskokastingen er stengt når ridetimer pågår.

 


Dyresti og rebus

På området vårt finner du en dyresti og rebus fordelt på seks forskjellige poster. I brosjyren vår finner du svararket. Klarer du alle spørsmålene om husdyrene våre? Passer for barn fra 4-14 år.


Lørdag og søndag kl 14-14.30

Kosestund med geitekillingene

Vi slipper ut killingene på tunet og viser deg hvordan vi kan kose med dem.

 

Lørdag og søndag kl 13-13.30

Mini-hesteshow i ridehallen

Hester i frihet finner på mye rart.

Gøy for hele familien! 

Søndager kl 12–14

Kjøring med hest og vogn

Billett kr 50 pr pers kjøpes på stedet.

 

Runderidning for barn fra 1-12 år

Kl 10-16 lørdag og søndag. Kl 10-15 mandag-fredag. 

Ponniridning alle dager

Åpningstider og priser dagsbesøk



Åpningstider og priser

Husdyrparken er åpen 10-17 alle dager.